Tabung Masa Depan

Wednesday, December 2, 2009

mY GiRL.. ntah da bape kali tgk la..hohoho ;p

hehe..x tau la nape ika nak post tentang ni..bukan pe ika pon pelik dengan diri sendiri..nak tau nape?? haha.. ni drama Korean ni.. MY GIRL.. punyela da lame cite ni.. ika pon da pena tgk da dulu tyme skola menengah luk[zaman mude2 luk r..hehehe], tapi x pena boring nak tgk drama ni.. seingat ika da 4-5 kali kot tengok cite ni..dasat x?? hahhaha.. tapi x pe sebab memang best pon cite nye.. tgk byk kali pon x boring tau..haha..  watak n lakonan Yoo Rin, Gong Chan, Seo Hyun dan Jong Woo memang betul2 wat cite ni sangat2 menarik tau..huhu...


Ape yang ika nak share kat sini sebenarnye.. moral of value dy hehe.. [ade ke pengajaran dalam cite ni???!!] haa.. sape kate x de.. ade la.. bagi ika la.. 

"sekali kite berbohong.. sekali kite memusnahkan kepercayaan orang lain pada kita.. susah orang nak percayakan kite lagi selepas tu"

memang inilah hakikat yang berlaku dalam dunia kite.. lagi2 sekarang ni ramai orang yang sengaja mahupun terdesak berkata bohong demi menyelamatkan diri ataupun yang lagi teruk... semata- mata untuk kepentingan dan keuntungan diri sendiri.. memang x sepatutnya begitu kan kan kan.. tapi apekan daya kite sebagai manusia bukan boleh nampak pun pembohongan mahupun kejujuran seseorang.. maklumlah.. biarpun rambut sama hitam..tapi hati lain-lain kan!!


Selain tu..dalam drama ni gak ika tau bahawa if kite selalu berlaku baik kepada orang lain.. nanti orang lain akan sentiasa mendoakan kesejahteraan n kesenangan kita kelak.. kan Tuhan tu Maha Adil.. jadinya..

"Segala kebaikan kamu akan dibalas dengan kebaikan.. Semoga kamu diberkati =)"

Kalo pasal cintan lak dalam drama ni.. ika tertarik gak la dengan dialog yang Gon Chan n Yoo Rin ade ckp [macam dalam skrip dia la..hehe].. tapi x ingt sangat cmne dia sebut..bunyik nye lebih kurang cmni la..

Yoo Rin: Saya memang pandai berbohong selama ni..tapi semenjak mengenali dia.. saya semakin tidak pandai bercakap bohong.. dan tidak dapat menipu kata hati saya bila dengannya...biarpun saya cuba menjauh darinya..

Gong Chan: Saya tidak pernah berbohong pun selama ni..tapi semenjak mengenali dia.. saya semakin pandai berkata bohong.. dan apabila dengannya.. saya sanggup berkata bohong demi menjaga hatinya..


haha..tu la lebih kurang dialog dia..macam tu la kot ayatnye hehe.. tapi x taula..sejauh mana kebenarannya jika di dunia sbenar.. korang tentukanla sendiri ea.. almaklumla tu kan cerita je hehe..k la saje je nk post feedback dr tgk cite nye..tapi ape yang penting.. MEMANG BEST LA TGK hihihihi...










katakan like jika best ya!

4 comments:

sayang said...

cite ni best

ieQa sWetLuv said...

haha..tau x pe mmg best pon egegege.. sbb tu da tgk manyak kali hehe~

..::Ak3M::.. said...

citer ni akem tgk sekerat jln jer..bes ea..

ieQa sWetLuv said...

best.. =)