Tabung Masa Depan

Monday, June 14, 2010

Contest Gambar Best by AsaDa


Salam sayang daripada aku untuk semua. Setelah dijemput oleh Encik Asada Ryutaro untuk join contest beliau, fikir punya fikir so aku pun beleklah gambar-gambar yang ada dalam koleksi aku. Sebelum itu, jom sekodeng apa yang dikehendaki dalam contest ini.


***********


  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..
  • Penilaian pemenang adalah berdasarkan Gambar dan kisah di sebalik gambar yang TERBEST & MENARIK akan dikira sebagai pemenang.
  • Juri penghakiman adalah asada dan kawan-kawannya.

 ****************


So cari punya cari, tiba-tiba terjumpalah pic zaman muda-muda ni. Tak adalah muda sangat sebab sekarang pun still muda lagi kan, actually pic aku dan classmates aku masa semester 2 foundation kat maktab. Muka pun masa tu muka budak, melekit semacam je.. alah sekarang pun still muka budak lagi cuma up sikit la hehe. lebih baik muka budak daripada muka kerepot aku  20 tahun nanti haha. Waktu ini kitorang dengan bangganya telah men'join'kan diri dalam sukaneka berprestij Jabatan Pendidikan Jasmani maktab aku. Macam-macam game telah diadakan, so, apa lagi jom tengok..


Mencedok bola ragbi guna kayu hoki.. 


Peperangan menjolok manusia dengan buluh.. macam gaya OKU dah kitorang dikerjakan huwaa~


Rantaian gelung rotan.. ini agak dasyat.. bukan senang tau nak pas gelung rotan banyak-banyak camtu tanpa guna tangan.. haha


Senaman pinggang sambil gelek bola kiyut.. lain cara boleh meletus apa yang tak patut huahua



Sorakan kejayaan.. yea yeahh akhirnya mission accomplished ngee~


Bila dah makin meningkat umur ni.. mulalah teringat zaman kanak-kanak ribena dulu.. macam-macam benda sengal dah buat tapi best gila, kalaulah ada mesin balikkan masa dah lama aku reverse masa.. Ok Encik Asada dah join pun ngee~



katakan like jika best ya!

41 comments:

ASaDa RyutaRo said...

ok.. asada dah tengok. asada ambik pic yg last skali ea.. penyertaan d terima..

tQ sudi join.. ngee~ gud luck! (^^,)

NICK IRFAN said...

wah! bestnyer tgk blog akak letak ni? terhibur tgk rasa mcm sy pun ada kat sna jgk?? hope akak menang! amin... :)

ravishingpeacock said...

hehe teringt zaman mude men sukaneka nie ;)

syuQ said...

gamba last mmg best! :)
nmpk seronok!

helena's said...

nak masuk gak..tgh carik gamba

Rashid said...

salam

wah!! menariknya .. rasa nak join je. lompat-lompat..

syahira ariff said...

gamba last cool!
gud luck sis
semoga berjaya
sha pun join gak kontest ni
=D

ayumi pinkahana said...

haha..muke masing2 tersangat puas..bia xmenang pon..kihkihkih

@ien_R@z said...

erk... cikgu jugak ea?? hehe.. tak prasan lak hr tu.. hehe..

pepon gud luck ek.. ^__^

penat kn pJ.. hihihi

tot tot kecik said...

salam..

waah join contest asada..

okey gud luck..smoge berjaya twn mata asada tuk pilih gmbr ni sbg pemenang contest nye....

peace~

SuRayA^i. said...

aiyok,,dulu mase kecik2 tarik bola pakai gelung rotan rasenye mcm kacang je.skang kalo suh buat mau rase nk pth pinggang -.-"

btw, gudlak beb xD

ieQa sWetLuv said...

ASaDa RyutaRo~

sama2..masuk juz untuk suke2 je ngee~

ieQa sWetLuv said...

NICK IRFAN~

thanks nick.. nak main gak ke? try la masuk dalam pic tu mana la tau boleh join kih3 ;p

ieQa sWetLuv said...

ravishingpeacock ~

wahh sama la kita zaman2 muda2 memang best.. tapi, tua sangat ke now ni?? ;p

ieQa sWetLuv said...

syuQ ~

thanks dear.. memang tgh seronok pon haha

ieQa sWetLuv said...

helena's ~

haa jom masuk ramai2.. nanty gtau ika k nak tgk gak ngee~

ieQa sWetLuv said...

Rashid~

wsalam..

haha hati2 melompat salah lompat terple'ot kan susah nanti kih3 ;p

ieQa sWetLuv said...

syahira ariff~

thanks dear.. ye sis da tengok da pic sha ari tu.. sha pun gudluck k chaiyuk3 ngee

ieQa sWetLuv said...

ayumi pinkahana~

hahaha tau x pe dik.. sengal haha.. tapi tahun ni kita menang kak x de pulak.. rugi2 huh~

ieQa sWetLuv said...

@ien_R@z~

wahh sama2 ckgu la kita rupenya ye ngee.. memang pun penat sangat belajar Pj tp menggalakkan badan maintain je..

now ni da kureng belajar PJ cz major BM =)

ieQa sWetLuv said...

tot tot kecik~

thanks dear.. masuk untuk suke2 je hehe... u too gud luck gak k wee~

ieQa sWetLuv said...

SuRayA^i. ~

haha dulu memangla pinggang lembut... sekarang dah tua2 ini semua dah keras.. dah makin tua jugak kiter rupenyer yerk kih3 ;p

¶A.K.I¶ said...

hahaha..
byk nye gmba bes2~
well2~
gudluck ya ieqa~~

all da bes la

APAN said...

hoho...semoge berjaya la ngan kontest anda ni ye...
aku x penah2 lagi join kontest2 ni ma...
kalau mng nanti jngan lpe membe2...
huhu...

Latest Blog Update  :  Suka or Terpaksa Layan

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

wahhh...
ramai gak yg masuk contest ni..

bgus2...usaha dan tawakal..

gd luck!

ieQa sWetLuv said...

¶A.K.I¶ ~

thanks aki.. haha juz suke2 je ni ngee

ieQa sWetLuv said...

APAN~

boleh menang ke?? haha tgk org len nye lg hebat2 tau ngee

ieQa sWetLuv said...

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn]~

maceyh ngee~

ayumi pinkahana said...

haha..
xpe kak..
adk msk pon bukan main..
dok melangok je tepi2 tu..
pns sgt..boley migrain..kihkihkih

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suke pic last.

gegeh :)

ARC™ said...

yg gmba akhir tu nampak best gle!~

ieQa sWetLuv said...

ayumi pinkahana ~

haha adik pon orang penting gak.. tukang amik gambo keje berat tu haha

ieQa sWetLuv said...

miss lolly a.k.a luvfareda~

haha..muke excited masing2 ngee

ieQa sWetLuv said...

ARC™ ~

hehe.. sengal masing2 tau tu kih3

nesca said...

woah menarik menarik

NICK IRFAN said...

ok2... nnt sy try masuk k? hehehhee

Zura said...

good luck eiqa

ieQa sWetLuv said...

nesca~

hehe maceyh ya ngee =)

ieQa sWetLuv said...

NICK IRFAN ~

okies dik jom join ramai2 ngee

ieQa sWetLuv said...

Zura ~

thanks zura =)

bukan penggoda said...

wah. pesaing ni. hiks.