Tabung Masa Depan

Saturday, January 28, 2012

Biodata Ustaz Don Daniyal, dan 30 minit Bersama Ustaz Don di TV Al-HijrahSemenjak munculnya siaran televisyen Al-Hijrah ini, boleh dikatakan aku selalu je buka channel astro 114, sebab banyak rancangan yang disiarkan berunsurkan ilmiah dan islamik. Lagi excited sebab ada senior exschoolmates ika masa kat SMAKJ dulu yang jadi salah seorang hos dalam TV Al-Hijrah ini.


Antara rancangan yang menarik hati aku nak menonton macam Al-Madrasah Akidah, Fiqh, etc. Tapi, dalam banyak2 rancangan kat channel ini, yang paling menarik ramai penonton semestinya 30 minit bersama Ustaz Don.Apa yang menarik sangat dengan Ustaz Don ini? Cara penyampaian ustaz sangat menarik, bukan sekadar golongan muda belia macam ika je tertarik, malahan adik-adik dan nenek ika pun suka. Unsur humor dalam setiap pengajaran, ceramah ilmu yang dia kongsikan buat orang yang menonton terhibur sambil menuntut ilmu. Tapi, bila part yang yang penting macam berkaitan dengan hukum, Al-quran, dsb, Ustaz Don menjelaskan dengan sebaik-baiknya supaya orang yang mendengar faham dan dapat mengamalkan apa yang dipelajari.
Ustaz Don, orangnya kacak bergaya, hebat ilmunya, pendakwah agama lagi, siapa-siapa juga yang tengok boleh feeling sorang-sorang jap, hehe.. Mesti ramai yang excited nak tengok biodata ustaz kan. Ini serba sedikit yang aku peroleh daripada blog FitriHadi.

Nama Sebenar :  Don Daniyal Don Biyajid

Tarikh Lahir  :  14 November 1984

Tempat Lahir  :  Bukit Mertajam, Pulau Pinang

Tinggi  :  171 cm

Berat  :  56 kg

Pekerjaan  :  Pensyarah Muda dan Pendakwah bebas Pulau Pinang dan Selangor

Status  :  Bujang.. Tapi dan bertunang ya kawan-kawan.. So melepas la hehe (sumber dari twitter kak Irma Hasmie)

Pendidikan  :  Ijazah Sarjana Muda Takhasus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir

Borak borak #facebook~

Aku  :  Baru tau ustaz single lagi rupenye.. hehe

Kak Asni  :  Owh, single, tapi sudah berpunye =D

Aku  :  Orang yang baik, pendakwah, banyak ilmunya, tambah pandai bergaya, selalunya sudah berpunya.. =(

(dalam hati, payahlah  nak cari seseorang yang camni yang single lagi..huhhh~)katakan like jika best ya!

No comments: