Tuesday, July 3, 2012

Jom makan steamboat di Restoran D'Ganu, Pulau Duyung.



Assalamualaikum..


Hujung minggu lepas aku dan 3 orang kawan lagi, ayu, aina n liza telah menerjah tempat makan BEST PUNYERR di Pulau Duyung, Kuala Terengganu. Memandang MISI aku sekarang ini nak berkunjung tempat-tempat menarik di Terengganu sebelum aku habis belajar akhir tahun depan nanti, so even tengah pokai ni pun tetap kena teruskan perjuangan huhu. Sebenarnya kitorang nak attack steamboat yang terkenal di restoran kat sini, Restoran D'Ganu di Pulau Duyung. Tak nak cakap banyak, jom tengok gambar wee~




Inilah member-member aku yang spoting sangat sangat yang sanggup melayan kempunan aku nak makan steambot ni. Kitorang ini mula-mula punyalah payah nak cari restoran ni coz tak tahu jalan, sampai sesat-sesatla bagai haha. Untuk pengetahuan semua, senang je nak cari restoran ini, dari bandar Kuala Terengganu tu, lalu jambatan, then turun ke Pulau Duyung, belok kanan, terus je dan akan lalu jalan yang agak kecik je, sampailah jumpa restoran tu, kat tepi sungai. Dari sini boleh nampak lampu warna warni kat Taman Warisan.




Haaa inilah restorannya. Restoran D'Ganu Pulau Duyung. Sampai-sampai sana, cari meja makan best sikit. Kalau nak senang, better call dulu sebelum datang, senang dia da reserve meja makan yang best punya untuk kita hee~


Menunggu dengan tenang, sambil-sambil itu announce kat twitter n fb dulu yaa hee~


tak ada kerja.. hehe


Haa inilah hidangan steamboat untuk 4 orang makan. Bagi aku harganya agak berpatutan. Untuk hidangan 4 orang = RM25, dan untuk hidangan 6 orang= RM 30. Not bad kan! 



Inilah tempat untuk wat steamboat. Kat tengah-tengah tu boleh buat tom yam, kat keliling dia boleh grill. 



In progress. Tak sabar nak makan nyum nyum nyum ^_^



Ini ikan kerapu bakar = RM15



Yeay makan time!!!



Muka gembira sebab dapat makan hoho.



Wow tomyam dia YumMMyy!!


Overall makan kat sini best, cuma itulah servis dia je agak prob sikir, maybe coz malam tu ramai sangat orang makan kan, maklumlah baru dapat gaji. Haa, kitorang dah try, korang bila lagi?? Meh la mai sini huhuhu








katakan like jika best ya!

9 comments:

cik QT said...

nanti bila atie dah balik trganu ika bawak la atie ae.. :)

Ieqa Swetluv said...

cik QT~


insyaAllah nanti ika bawak atie k ^_^

Yuni Aisyah said...

wow!!bestnyer makn2 cmnie...murah la ika....bwk la yuni lak g sne....:D

Saya Disini said...

SEDPNYE

syania said...

bleh bg no phone kdai tu..

syania said...

bleh bg no phone kdai tu x?

fatma mohd said...

Sedapnya...nanti nk try la!

fatma mohd said...

Bestnya. .nanti nk try laa

fatma mohd said...

Sedapnya...nanti nk try la!