Tabung Masa Depan

Monday, December 7, 2009

filem taMiL feveretku.. x ruGi kaLo tengok hohoho~

kali ni ika nak share ngan u all my fav Tamil movie...
bukan ika je yang suke giler cite ni..
tp satu famili ika pn suke..
tajuk movie ni CHANDRAMUKHI..
n i'm sure kalo u all tgk pon..
msty interested gak tau..
da le pelakon utama dia Rajinikanth..
sape la x knal dia..antara pelakon Tamil ter'feymes' ni..huhu



nak larik mane tu??!!


haha..  ape yang menarik dgn citer ni ek??
ok..meyh sini yang jauh mari dekat2..
yang dekat mari rapat2..
ika nak citer sikit ttg movie ni..
actually cite ni da lame da..ika pon da byk kali tgk..
movie ni tentang merupakan movie horror comedy..
mengenai seorang wanita yang pernah trauma dan mengalami masalah tekanan jiwa dr kecil,
then bila dia da beso..dia berkahwin dgn seorang pemuda kaya dan tinggal di sebuah istana..



ginila rupe bile roh Chandramukhi da merasuk Ganga(lakonan Jyothi)


tapinya malangnya perempuan ni telah dirasuk oleh roh Chandramukhi yg ade dlm istana tu..
iaitu roh yang telah berdendam pada seorang raja..
n rakan suaminya seorang pakar jiwa(Rajinikanth) telah berusaha utk membantu perempuan itu..
adess nak cite panjang sangat la plak..
jadi nnty u all nk tau lebih lanjut..tgkla sndri k..baru best..ahakzss~
papepun jgn risau.. kat bawah ni ika da letak satu scene..
tyme climax cite ni..
pas tgk.. korang leyh rs sndri wether cite ni best atau sebaliknya..huhu..





p/s: haa.. papepun msty u all pelik kan nape now ni ika asik pos cite ttg movie n drama ja..hehe.. terpulang nk bace atau x.. ika cuma nak share ja ape yg ade dlm dunia ika now ni..almaklumla org tgh bercuti..duniaku di rumah.. tv tv tv..hohohoho ;p




katakan like jika best ya!

14 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waaaa.. sumi pun minat!! ^_^

ieQa sWetLuv said...

sumi~
haha.. minat jugak ea..kite se'geng' la nmpknye..huhu~

dayah aziz said...

halo...
cool la layan tamil...
bagus2--=p

QieFLy si Dolce said...

hahah...respect r
dah nama pown 1 malaysia tul tak?

ieQa sWetLuv said...

dayah aziz~
haha..cite best mesty la layan..huhu

qiefly~
macey.. hehe.. betol3..1 malaysia cite melayu india cina segala cite sume masuk list..tapi kalo bestla konfem tonton huhu~

sayang said...

ehh same la .. sume cite yang saye suke pun anda suke ..

tapi gangga takut jugak hhehe

ieQa sWetLuv said...

sayang~
haha..nampaknye minat kite ade bau2 bacang la sayang..ahakzss..

itula..muke gangga tu buat ika x tdo mlm cz menyeramkan..hohoho

zack zukhairi said...

alamak! layan citer tamil ke? wakaka! kalau industan leyh layan gak.

ieQa sWetLuv said...

ele..cite industan now ni makin x best la..asik seksi2 n bende2 pelik je.. tu yg buhsan nak layan..cite industan zaman Shah Rukh Khan luk gak yg best..huhu~

LORD ZARA 札拉 said...

hehe~

padayappa~

zap zap zap kain~

LOL!

ieQa sWetLuv said...

uikss..padayappa ke pariappa ek?? adess x kaji lak bahasa Tamil ni sebut gane ek.. hentam jela labu.. hak hak

peri2djeju said...

hee....tak sgka ieka peminat citer tamil...dlu k.asni tgk gak...skrg tak sempat..

ieQa sWetLuv said...

hahaha..ika suke pon sbb skop cite ni.. horror comedy movie.. tu yg best tu kak..huhu

Anonymous said...

Hi kekawan... Kalau anda teringin nak layan cite Tamil...Tolong lah watch a movie titled.. Vaaranam Ayiram...The best tamil movie of the year... You guyz will never regret watching this movie..have fun