Tabung Masa Depan

Saturday, December 19, 2009

kaWan oOo kaWaN ( paRt 2)


Masa Part 1 yang lepas.. ika ade citerkan tentang KAWAN yang bukanlah kawan tapi sebaliknya.. tapi kali ni ika nak cite tentang KAWAN yang betul2 kawan.. yela dalam hidup ni.. x bolelah disebabkan nila setitik rosak la susu sebelanga.. n masing2 percaya.. ade lagi kawan yang setia.. di kala suke gelak ketawe sama-sama.. dikala luka berkongsi tangisan bersama.. x ke gitu?? hehehe.. Kalo hidup tanpa kawan.. alamatnye ke mana2 sorang-sorang jela.. jadi kena la pandai-pandai bawa diri.. bak kate orang.. masuk kandang kambing mengembek[mbekkkk mbekk].. masuk kandang lembu mengembu la.. [moo mooo] masuk kandang harimau [cari nahas la tu]..



Cerita pasal kawan.. Best gak la life now ni..ada kawan2 yang mesra alam jua.. boleh lagi sharing everything.. paling x lupe kawan2 mase zaman muda-muda.. ala zaman sekolah menengah dulu..[da tua ke aku now ni??haha] Okla sampai sekarang ni still contact..wat group kat FB.. bagusla salah satu cara supaya nak always keep in touch.. da masuk degree ni.. otak masing2 makin matang.... ada gak yang still kanak2 rebina.. well tahap kematangan orang x sama kot..ada cepat ada lambat.. [barangkali salah minum susu masa kecik ekekeke~]

Bila ingat zaman sekolah menegah ni.. teringat masa ika sakit dulu.. sakit apa?? nanti-nantila cerita hehe.. Tinggal kat hostel kalo x jumpa kawan yang setia..sangat susahla nak hidup.. betapa baiknya diorang ni angkat ika bila tiba2 ika pengsan dulu.. [berat aku dulu bape kg ek??ringan je kot hehe] Tapi kat hostel ika tu agak KERAS la.. maklumla first batch dok kat hostel atas bukit tu..seram giler grrr~ hurmm.. teruk kot ika kene.. nasib baik kawan-kawan banyak bantu..especially my bestfriend.. azie... [tiba2 rindu giler kat dia..da tiga tahun x jumpa ni isk isk isk]..



Masuk matriks.. wahh sangat beruntung masih ada lagi kawan2 lama time kat sekolah dulu..perghh masing-masing da sekepala..macam-macam bende la buat..sangat best..haha.. antara benda giler yang kitorang pena wat dulu.. rahsiala [x leyh malu kalo kantoi huhu].. tp bila mud baik.. mulala nk tabur bakti..mnjalankan khidmat komuniti membersihkan bilik air aras kitorang..ntah napa tah rajin giler nak wat even dah ada cleaner.. cuma perangai org2 yang x bertanggung jawab tu menyakitkan mata..tapi x kisahla as long as kitorang enjoy..tapi now ni sume kawan-kawanku da sepah2.. rindunya nak patah balik masa dulu..cuma yang x larat nye nak study kat matriks tu  TENSION sungguh la kerja banyak x putus2..argghhh~




KISAH KAWAN DUNiA MAYAku..

hehe.. kenal kawan2 dalam dunia cyber ni pon syok gak..even x pena nampak batang idong nya..tapi keadaan yang mesra alam wat rasa senang nak cloz.. dari perkenalan biasa sampaila jd cloz sekarang ni.. thanks la semua.. enjoy kawan ngan u all..

Antara kawan2 ika yang paling lama ika kenal sebelum join blog ni.. kawan ika masa kat TAGGED.. yang ada blog cuma dua org je..nk tau sape..?? hehe eLme n NaBieL.. best kawan ngan diorang ni.. lama gak ika da kenal... dulu masa ika kat TAGGED macam2 kes ika kena..tapi adanya kawan2 antaranya diorang dua ni.. at least ika masih strong lagi r kan.. makasih la kat korang... Then ada dua orang gak yang ika kenal dalam "mukabuku aka facebook" before ika berjinak-jinak dalam dunia blog ni.. Aisumi n zack.. diorang pun best.. x sangka kenal gitu2 je leyh mesra sampi camni ke blog.. N last.. antara kawan yang ika enjoy sangat kenal dalam dunia blog ni Arc and Oren.. hehe.. enjoyla kenal korang even baru kejap ja huhu.. kepada semua pembaca especially blogger..jemput2la jalan2 ke blog diorang nanty.. sambil follow menfollow.. ika da siap taruk link da kat nama semua2 tu..x rugi kalo korang kenal sume2 di atas huhu..(sempat lagi aku mempromot ni sorang2 kne bagi aku 50sen tau haha)



********

Lastly.. nak promot kepada semua.. joinla GengBlogger memang x rugi la join sangat best..bagus tol la admin dia sangat kreatif bikin camtu kasi tabik "doublespring" la haha.. ending nya..hargaila kawan2 yang ada di sekeliling korang huhuhu..adios~






katakan like jika best ya!

19 comments:

nurain rodze said...

kesian kt oren td.
dia tgh bengang giler td.
dia kena lock dlm bilik .
hehehe

ieQa sWetLuv said...

nurain~

erkk..kne lock dlm bilik??da nape lak tu?

nurain rodze said...

entah dia.
nnti akk tnya dier yer .
td dia yg gtau kt chat room GB .

ieQa sWetLuv said...

nurain rodze~

yeker.. hehe ok2 nnty kak roger dia k.. maceyh3..hehe

nurain rodze said...

eh lg satu , xyah ler pgel nurain rodze .
pgel ain sudah ..
rodze tu nma bapak ain . haha

ieQa sWetLuv said...

nurain rodze~

haha.. selalunye kak letak je fullname commenter takut tersalah panggil je hihi.. ok ain pasti ingt nama ni =)

nurain rodze said...

hehe . orait !

..::Elm3 Ak3M::.. said...

kawan la ngan smua org make sure pndai jaga diri n hati2...

btw u'r welcome..thnkz too

ieQa sWetLuv said...

..::Elm3 Ak3M::.. ~

sama2..baikla hehe =)

Hang TuARC said...

wahhhh ade name saye....terharu gilaaa
isk3
rasa nak nangis
kalau xda awek lg dah sure amek ika jadik awek saye

*comment diatas adelah fiksyen*
LOL

ieQa sWetLuv said...

hang Tuarc~

pasni leyh r tuntut 50sen dr dia ya wakakakaka ;p

zack zukhairi said...

wah! glamour plak di sini. :p nak lima posen ek? nanti tahun depan k ? hehe

ieQa sWetLuv said...

zack zukhairi~

kalo tahun depan da kena campur dengan bunga sekali la zack muahahaha

Hang TuARC said...

5posen?cane mo bg ya?

Zuewairy said...

sama2 kita menghargai kawan ya~

ieQa sWetLuv said...

Hang Tuarc~

haha.. tu kene pk2 kan tau.. sehari lewat bunga dia naik 100% tau..hahaha x baiknye ika ni ;p

ieQa sWetLuv said...

zuewairy~

hihi.. betol tu ngee~ =)

░♥si lampu neon♥░ said...

entahla, mmg susah nak cari kawan yang ada waktu senang susah ..

ieQa sWetLuv said...

si lampu neon~

mungkin kita susah menilai kawan kita sejauh mana keikhlasannya tapi yang penting kita berusahalah menjadi kawan yang baik kepada mereka.. =)