Tabung Masa Depan

Tuesday, January 5, 2010

kalau bukan aku.. habis tu siapa??

Suasana sangat sepi.. Hanya bunyi unggas yang diselangi dengan bunyi anjing menyalak ja yang menemaniku. Jam menunjukkan 3 pagi.. Aku pula masih setia lagi terpacak depan lappy melayan blogwalking.. memang sebenarnya ikutkan hati.. aku pun sangat seram tak tidur lagi dah pagi-pagi buta camni.. Tetapi memandangkan sekarang ni masa sangat suntuk untuk aku online, dengan internet yang slow bila waktu siang.. waktu sunyi camni la yang buat aku syok melayan blog kawan-kawan(tenet leyh la tahan).. jadi aku tegarkan diri untuk terus menatap lappy kesayanganku ini..

"Alamak, dah pukul 3.45 pagi.. Kena tidur dah ni esok ada program lagi.. tapi nak kejutkan budak-budak ni ajak temankan aku gi toilet.. macam tak sampai hati pulak..hurmm..."

Last-last aku pun decide pergi toilet sorang-sorang.. Memandangkan blok asrama aku paling hujung.. Da la macam-macam cite pena jadi kat sini.. bila ingat balik memang meremang la juga.. tapi aku beranikan diri je.. jalan pandang terus je tak toleh kiri kanan pun.. memang tak berani langsung.. Masuk toilet pun aku x tengok cermin..ngintai ke jeling kat cermin tu pun aku x berani gila... yang penting.. lepas je hajat aku selesai.. aku memang terus jalan laju-laju masuk bilik, kunci pintu bilik, tutup lappy dan terus tidur.



Keesokan paginya on the way nak pergi ke dewan

Fatin : ika, apsal malam semalam kau tidur tak tutup lampu.. Susah tau aku nak tidur.. Dah tu gelak sorang-sorang kuat pulak tu.. kacau je orang nak tidur.. huh~

Ika : (terdiam.. ada ke aku gelak sorang-sorang pagi semalam??? musykilnya...hurmmmm~ )


Selepas makan tengahari je.. aku, Fatin, Liza dan Ayu syok-syok la sembang-sembang..layan perut yang dah kenyang la katakan..hhuhu.. Aku teringat semula apa yang Fatin cakap pagi tadi..Jadi aku pun tanya la kat dia..

Ika : Fatin, ko sure ke nampak aku tengah online semalam?

Fatin : Yela, dah la ketawa mengilai-ilai.. kacau aku nak tidur je tau..

Ika : Erkk.. mana ada aku ketawa ngilai-ngilai semalam.. Dah tentu aku sorang-sorang berani pulak aku nak wat camtu..

Fatin : Yeker??? abes tu semalam kau lepas rambut kan?

Ika : Eh, mana ada lah. Aku x lepas rambut la siyes ni..


Aku, Fatin, Liza ngan Ayu dah mula meremang.. Tapi Fatin tetap nak tegakkan pendirian dia..


Fatin : Eh.. x dela.. aku nampakla kau tengah online.. ketawa-ketawa sambil menaip ke ape ntah.. (sambil membuat gaya orang tengah focus menekan-nekan keyboard)

Liza : weyh korang, aku da meremang da bulu roma ni.. Ika cakap betul-betullah jangan la main-main lak..

Ika : Siyes la aku cakap dalam kol 4 dah tido dah.. Ko rasa ko tersedar kol bape Fatin? ko nampak tak monitor aku menyala?

Fatin : Mmm.. Yang tu aku x perasan la plak.. Tapi masa tu hati aku terdetik gile nak tegur ko.. Tapi sebab malas nak layan coz ngantuk gila.. aku diam jela.. (dalam hati bersyukur gila x tegur.. kalo tegur tak tau ntah ape da jadi lak nanti)

Ayu : Erkk... Dah tu... kalau bukan kak ika yang dok atas kusi ni semalam.. sape pulak??


Kitorang masing-masing terdiam.. Semua cuak gile kebebe la.. Aku dah menggigil satu badan.. Sejuk je tangan aku ni.. Aku mulela terfikir.. Ke ade benda yang ikut aku masuk balik bilik pas keluar dari toilet malam tadi ek?? hurmm~ (siyes sambil taip ni dah ketar2 da..grrr~)


aku tiba-tiba terbayangkan tgh2 gi toilet tetibe terserempak dgn benda ni.. waaa cuak seyh!!


p/s: Psstt psst..Jangan layan online sampai pagi-pagi buta, entah2.. takut je ada benda yang dok temankan kat sebelah.. grrrr~






katakan like jika best ya!

25 comments:

joegrimjow said...

gambar ni xmenakotkan sangt
;)

smlam tengah duk kat desktop
terbunyi sesuatu...
cit cit

tengok tepi
ada tikus yg lari terkedek2
erkkk

..nOj.. said...

hohoho so ika, mlm ni nk berjaga sampai pagi buta lg x? hehehehe

ema said...

ema bace entry ni punn dah cuakk giler ! hari tu masa holiday ema selalu online pagi2 buta kadang2 takk tidur langsung . pernah kena ganggu , tv yang ema bukakk tibe2 ttutup sendiri . tapi ema buat bodoh & bukak balikk tv tu . hahha (: dalam hati dah nangis ni .

HEMY said...

tu namanya hantu online..ko la tu..ahahahaa!!

jumpa hantu dlm gambar tu takut pa..dia nk bagi teddy bear tuuu

ieQa sWetLuv said...

joegrimjow ~

gambar tu sekadar hiasan semata-mata.. ceritanya bukan tipu huh~

hehe.. takut tikus ka?? ngee~

ieQa sWetLuv said...

..nOj.. ~

x mau la kak serik dah.. seram nak tdo awal huh~

ieQa sWetLuv said...

ema ~

erkk.. tv tertutup sndiri?? haa.. tu dy sound suruh tdo la sbenarnye tu.. hohoho~

bnde2 cmni kne wat derk je..

ieQa sWetLuv said...

HEMY ~

erkk.. ape kah aku ni gayanya spt hantu online?? oohh rsnya kalah aku dr ko.. hohoho

kalo dia bg tedy bear ok lagi.. kalo dia bg kepala org x kan aku nak amik kot.. ;p

zaza said...

erk....so scary...hurm..
ieka selawat bnyk2,
biar dia takot nk follow ko lg next time...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

huhu~ pernah merasa situasi tu ikaa.. huhu~

..::Elm3 Ak3M::.. said...

jeng3..ckp pesal bende ni..mie dh kena 3 ari lepas..bunyi org b'jln dpn pintu bilik n dalam bape minit bunyi geselan kt pintu..dlm ati nk tgr tp otak b'fikir pasang radio al-quran n terus tdo..hoho~

ieQa sWetLuv said...

zaza ~

tu la malam ni da baca yasin da.. harap kalo betul2 dia nak follow kite pun.. follow blog je da ler huahahaa

ieQa sWetLuv said...

☺[ai][sUmi]☺Chan ~

yeker? mesty takut amat kan..huh~

ieQa sWetLuv said...

..::Elm3 Ak3M::.. ~

lor.. ade gak yang mau kacau dia rupenye ek?? hohoho =p

SuRayA^i. said...

(-_-")
org da seram da nh. da la sorg2 kt blk -_-"

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

huhuhu.seram 2x.tapi lg seram kalo tetiba member ko cakap dye temankan ko pegi tandas mlm td.

ieQa sWetLuv said...

SuRayA^i.~

hehe.. jeng3.. jangan pandang belakang tau tettt~ ;p

ieQa sWetLuv said...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin ~

erkk.. nape lak kalo dy ckp cmtu mesty seram??

rama2ungu said...

Maaaang aih...Nasib dia x kacau korang ek...seram gak tuh..Tp standard la tu kn bila kat hostel ke..bnda2 camtu mmng ada...

bellar0ssa said...

huhu.besenye kalo dah pagi2 bute tu macam2 lah dlm pikiran..teringat zaman asrama dulu2.adeh..mcm2 hal..huhu

ieQa sWetLuv said...

rama2ungu ~

itu namanya adat orang dok kat hostel huhu =)

ieQa sWetLuv said...

bellar0ssa ~

haa.. macam2 hal?? mesti pena kena gaya gini gak la kan kan ngee~

udacun said...

huhu

udacun said...

huhu

F I T said...

perghh seram gila..tobat lepas ni nk tido awal heheh