Tabung Masa Depan

Friday, January 15, 2010

OMG ade orang kata muke aku sama!!!!!

Tibe-tibe nset aku mengeluarkan bunyi starting lagu no air.. uik got a mesej la.. actually aku memang pelik giler kalo dapat msg now ni.. maklumle da lame nset aku tu bersawang sebab aku main campak-campak je bawah katil.. hahaha..  Jadi. aku pun menyelak mesj dari dak kecik yg ku panggil adik ni.. mesej nya berbunyi tanpa suara...

" kak, leyh tak adik nak simpan pic akak yang ala emo tu..yang akak kate suker sangat tu kat FB? "

Eh budak ni nak buat ape pulak dah ngan pic aku tu.. Takpe aku pikir baik jela(tapi kecut perut gak kang dia jampi aku ke ape ke cuak gak)... So, aku meghajinkan diri membalas mesej tu.. "amik jela.. gambo yang mane satu lak ni... adoi.. x lawo r malu jah nak bagi !!".. (tapi dalam kepala otak aku konfius giler.. pic mana satu dia cakap ni )

Dia balas balik.. " kak bagi la gune mms... ala pic akak yang ala-ala emo yang free hair tu."

Berderau darah aku bile dengor.. sejak bile lak aku bergambo ala-ala emo ni.. pulak tu FREE HAIR?? kepelikan keamatan suda... Apa lagi aku pun start tanya dia bertubi-tubi.. mase tu dalam pale otak ni dah macam-macam pikir..
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V


posing ala-ala emo yang kate cam muke aku


What??!! pic ni ke yang dia maksudkan..wawawa free hair lagi tu.. mane pernah lagi aku membebaskan pic free hair aku kat dunia maya mahupun realiti ini.. dia kate muke aku sepesen je sampai dia ingat itu aku.. Aiseyman.. ade gak org terpedaya kata muke aku ni same?? Actually pic kat atas tu aku gune dalam TAGGED(kalo sape2 nampak profile yang gune pic ni.. itu aku punye la hoho) curik kat google.. memang aku suke giler r pic ni.. maklumle aku ni kategori giler emo gak tau haha..(entah muke sape tah aku pon x tau..sukahati aku je ek.. mintak mahap la pada sape2 yang raser ni dia nyer k ngeh3)

Memang agak lawak(bagi aku lerr) bile ade gak orang ingat ini muke aku.. macam tak percaye je... beza benor macam langit ngan bumi je.. tapi.. Apa boleh buat muke aku ni da banyak copy di pasaran kot.. Pernah sekali tu masa aku mula kenal-kenal kawan aku.. ramai je kata muka aku ni same macam kawan dia la.. kawan kepada kawan dia la.. sepupu dia la.. adik dia lah.. entah siap-siapa lagi aku pun pening dah nak ingat.. Memang aku percaya dalam dunia ini ada 7 orang yang punya wajah serupa.. Tapi aku ni.. bukan 7 lagi dah.. 7+ + kot.. Seingat aku dalam hard disk pale aku ini.. dah lebih 20 orang tegur muka aku sama ngan kaum kerabat dia..


 ada ke muke aku ni sama cam sedare mare korang gak??

Nasib baik wat mase ni lom ade lagi orang kate muke aku same macam nenek dia ke opah dia ke mak dia ke....Kalau ada memang aku kena transform wajah aku abes-abesan nampaknya sebab tanda-tanda penuaan sudah berlaku di situ ataupun memang sah muke aku macam orang tua.. waaa!!!

Pernah tak ade orang kate muke korang same ngan sape2??
Apa korang fikir??

Ok.. cukup2 la tu... Jangan korang gelakkan aku sudah.. Cuma aku nak luahkan sikit jah kat sini.. bila tengok gambar-gambar orang yang cantik-cantik comei loteh ni yang free hair bertudung.. Wahh memang ayu kan.. cantik je nampak sopan je.. Tapi malangnya kadang-kadang pemakaian tudung itu cuma dianggap sekadar fesyen di mata sesetengah orang tu.. aku pun tak leyh nak kata apa lah.. Harap ada masa untuk berubah suatu hari nanti.. Better bila dah berubah tu cubalah kekalkan.. daripada berubah tapi esok lusa patah balik perangai lama lagi.. (bak kata cikgu aku istiqamah..)







Amboi.. manis je bile tengok diorang bertudung kan.. uikk cukup2 la tu.. nak tengok lain-lain gambar gi la cari sendiri wokey! ;p

Sumber gambar artis dari google..



katakan like jika best ya!

31 comments:

mie said...

pelanduk 2 serupa tu...
hahahaaa

nurain rodze said...

ade2 .
atok ain cakap muka ain nie mcm muka kambing betina dia tu .

kijam betoi !

cryingangel said...

kalau free hair sama kot...hehe..apepun tetap cun..hiks

YuSeNzE - KniGhT said...

muahaha~~~ erk!!?? jap aku nak cek salasilah keluarga aku... mane la tau ade rusa 2 serupa ker... ngeheheh...;}

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

skali pndang ade meh mehh,,

bspotgurl said...

maybe sama TAPIII tak serupa ;)

ema.razali said...

uit , sis sama laaaa !!!! hahha ^__^
dulu kwn-kwn ema ade cakap muka ema sama dengan muka sorang pelakon sepanyol . padahal ema rasa tak sama . hahha buat lawak jepp ^__^

ieQa sWetLuv said...

mie ~

bukan 2 serupe jer.. ntah bape banyak ruper pown dah x dapek nak kenal pasti da waaa ;p

ieQa sWetLuv said...

nurain rodze ~

haha.. sesungguhnya itu memang kijam la ain huk3

ieQa sWetLuv said...

cryingangel ~

adoii kembang suda ni ;p

ieQa sWetLuv said...

YuSeNzE - KniGhT ~

wahh.. tu dah sampai ke nenek moyang dah tu adeii x mo2..

ieQa sWetLuv said...

☺[ai][sUmi]☺Chan ~

yeker?? (muke konpius)

ieQa sWetLuv said...

bspotgurl ~

setuju dengan kamu huhu =)

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

wahh pelakon sepanyol tu lagi hebat dari kak ni wawawa ;p

eyes143.. said...

muka sy mcm muka ex gurl boy sy.. hahahaha..
taste dia mmg sepesyen kot :p

ASaDa RyutaRo said...

udah2 ler perasan tu ea..
heh! ntah sape la dak tu..
adik.. len kali adik tengok betol2 ea.. hahahaha

F I T said...

ahaa memang sama je..ingatkn betul2 gambar sendiri heh

akira astera said...

helo! xsame lgsg ok! hahaha
mybe sbb adk ari2 dok nengok muke akk so xrase lgsg muke akk same ngn pix tu..
ngeh3~~

ini blog wirdah said...

kita akan nampak manes bile bertudung :)

touyakaruma said...

sekali pandang memang nampak cam sama . SIYES ! Ak igt ko haritu .

Tapi dua kali pandang dia cantik dari ko lagi.

ieQa sWetLuv said...

eyes143.. ~

wahh same dengan ex dia?? kebetulan la taste dia same tu huhu

ieQa sWetLuv said...

ASaDa RyutaRo ~

tengok betul2 jgn sampai juling suda huhu

ieQa sWetLuv said...

FIT ~

haha..kamu pun tertipu jugakla nampknye hehe

ieQa sWetLuv said...

akira astera ~

ade gak dak kecik ni dok nyibuk g main jejauh ngee~

ieQa sWetLuv said...

ini blog wirdah ~

setuju dengan kamoo huhu =)

ieQa sWetLuv said...

touyakaruma ~

nasib baik ko x tertipu lame2.. hehe aku sedor diri lagi x de la cantik mane nk dilawan ngan pic tu kot kui kui

ZihNuN FaTiN said...

muka kita sama tak???haha

rezKY p-RA-tama said...

visiting ur blog

Ms.Independant said...

memang serupa la...
Huhu

:)

Jard The Great said...

ahaha... cam serupa

syaira said...

awet muda laa akak nie,,,,x der nyer muka cam opah,,hee~