Tabung Masa Depan

Sunday, January 17, 2010

habis JahaNam haRta maK aku!!

Aku pon konfius.. dah kenapa la sekarang ni aku asik kebulur je.. dah le tengah sengkek sekarang ni.. perut aku lak leyh slumber jek seru2 suruh diisi.. rase cam nak smack down je perot ni... nasib baiklah kau perut.. adoii perut perut..

Sebab tu aku ngan rumate aku campur dak kecik kat bilik aku ni dengan jiran sebelah bilik aku pun meghajinkan diri masak-masak.. cewah konon nak kasi tajam skill memasak.. nak jadi isteri mithali la katekan... nanti tak de la laki aku lari tambah bini lagi sebab aku x reti masak... hahaha  (alasan jer tu kih kih kih)..

Aku maleyh nak cakap banyak.. tapi aku nak gtau.. kat bilik aku ni memang tak de periuk belanga kuali sudip senduk ape semua tu memang tak ade.. yang ade cuma periuk nasik mak aku.. dah segala bende aku campak goreng kukus rebus semua dalam ni.. haha.. korang tengokla apa aku ngan member aku dan ngerjekan dalam periuk ni..


tadaa~ ni lah periuk nasik mak aku yang setia berkhidmat selalu..ngeh3..
                   

kejam tak kejam.. aku dulik ape.. dia degil x mau panas jadi aku selitla dgn paper... haha


korang tengokla abeh periuk nasi mak aku dah jadi periuk cucur adabi dah.. 
sape la yang ajo ni..ish3...


nah pok cik-pok cik.. mok cik-mok cik meyh jemput makan sekali na.. huhu







MAK.. MAAPKAN LA ANAK MU NI.. 
MEMANG X SENGAJA NAK JAHANAMKAN SENDOK MAK NI..
SOB SOB SOB..~ =(




katakan like jika best ya!

42 comments:

Siti Salwa Hanim said...

kelakar toi la..xpenah lagi aku jumpe org goreng cucur dlm periuk letrik..hahah...survivor btol!!

nurain said...

sodap eh . bak sini sikir cucuq tu .

kak ieqa , jum msok contest ain . hahaha

ieQa sWetLuv said...

Siti Salwa Hanim ~

haha.. besela org nak hidup..camni lah gayernye hik hik

ieQa sWetLuv said...

nurain ~

haha da selamat masuk pewot la ain.. ok kak mai sn k huhu

ema.razali said...

hahha . mcm sedap je cucur tuh ^__^

AzuanBudakMemandai said...

aku lagi la cerek letrik tue dah pelbagai guna kot haha

rizputra7 said...

huh..ganaz tol sampai senduk..terel ler masak kuih pakai periuk nasi..aku dulu2 pakai guna masak maggie jer

sayang said...

bhahaha ! best kott !

ann frendly said...

hai, salam perkenalan.. rajinnye memasak kat hostel.. heheh sampai patah dua senduk ye.. nak senduk baru ann buleh bagi :) jum share link, ann da follow awk taw. keep in touch

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

dah lapo sedap je ema.. walaupun hakikatnya x sedap pon telan jugak ekeke

ieQa sWetLuv said...

AzuanBudakMemandai ~

entah apela yang ko buat kat cerek ko tu mesty kesian giler kat dia kan kah kah kah

black_mel said...

haha....itulah akibat slalu masuk dapur..hehe..

ieQa sWetLuv said...

rizputra7 ~

haha.. budak2 sekarang kan makin kreatip.. tu la pasal macam2 boleh masak now ni ;p

ieQa sWetLuv said...

sayang ~

memang best amat ngee~

ieQa sWetLuv said...

ann frendly ~

hai ann.. haha ni namanye budak terlebih rajin.. thanks sudi follow n link ika.. keep in touch ya huhu =)

ieQa sWetLuv said...

black_mel ~

haha.. praktis make perfect tu yang over rajin tu.. (mcm selalu masuk dapo je aku ni hak hak)

touyakaruma said...

ak dah lima puluh lima puluh , macam nak cancel jer minang ko .

Nabiel said...

hehehe~
nseb baek ade rpe ag senduk tuh~
pasni..beli brg sndri~:P

ieQa sWetLuv said...

touyakaruma ~

haha.. ko lupekan jela niat ko nak minang aku k susah2kan je ade la hahaha

ieQa sWetLuv said...

Nabiel ~

haha.. dah mak bagi free kite amik jela ngee~

SuRayA^i. said...

haha apekah~
kamu mkn ke senduk tu smpai boleh patah cmtu~
(-__-")

Best Of Me 321 said...

salam, leh ajar tak macamana nak buat entri yang bergerak kat bawah tu,
email pada bestofme321@gmail.com :D

^ ZuMaWaMBa ^ said...

haha~ mcm ni gak la imma wat ngn periok mak imma ms study dulu2!
\(^_^)/

QieFLy si Dolce said...

hahahah sian kat harta mama kamo....

tapi sedap gak cucur tu erk heheh ;p

ieQa sWetLuv said...

SuRayA^i. ~

haha.. kuatnye gigi kite kalo leyh makan senduk camtu suraya..ekeke

ieQa sWetLuv said...

Best Of Me 321 ~

alamak ika pun x ingat wat camne x pe nanty ika tengok balik k =)

ieQa sWetLuv said...

^ ZuMaWaMBa ^~

haha..sepesen la kiter rupenye yerk kui3..

ieQa sWetLuv said...

QieFLy si Dolce ~

mesty la sedap qief ika yang masak kan kui3

Aini said...

haha..pernah buat gak..
Tapi bahaya la selit ngan kertas cm tu tau..

ARC said...

huwahahhahhaa
abes rosak!!!!!!!

Kisah Profesor Yang Ujub

emma said...

hahaha,,nice entry...sian senduk..ekekeke

lurvemyblog said...

cs,siti da follow blog sis.
follow me back k?
:)

ieQa sWetLuv said...

Aini ~

betul tu aini memang bahaya.. tp thrill kan haha

ieQa sWetLuv said...

ARC ~

haha.. jangan tiru aksi ini tau.. ;p

ieQa sWetLuv said...

emma ~

thanks emma.. ika pun sian kat dia gak ekeke

ieQa sWetLuv said...

lurvemyblog ~

thanks dear.. will visit u soon =)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaaa.. zaman sumi belajar dulu pun mcm ni jugak.. :P

sop said...

masa dok hostel, ada kawan guna seterika masak telur..
sekarang kat rumah, rice cooker juga digunakan untuk buat steamboat. cara-cara:
beli bahan-bahan steamboat seperti seafood, bebola ikan, sayur dan sebaganya.
beli perencah cube adabi samaada perasa tomyam atau sup.
panaskan air dan masukkan perisa. tunggu sehingga mendidih dan masukkan bahan seafood..
sedia untuk dimakan. cicah sos cili thai. tak payah gi jonnys lagi

Ajey Mahat said...

pos kan cucur yg dgoreng dlm periuk tu ke umah saya.. huhuh

ieQa sWetLuv said...

sop ~

betul3.. x yah susah2 nak kuar wet banyak2 asal ade periuk nasi segala bole buat kan haha

ieQa sWetLuv said...

Ajey Mahat ~

camne nak pos dah selamat dalam perut la hak3 ;p

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus