Tabung Masa Depan

Saturday, April 17, 2010

Kisah Gadis Emo - pengajaran bagi yang bernama PEREMPUAN

Setinggi seluas gunung dan lautan
Sejuta harapan dipertaruhkan
Beronak berliku jalan kulalui
Selagi berupaya ku teruskan

Alangkah sukarnya memadam bayangan masa silam
Di dalam keberanian terusik juga perasaan
Tiada hentinya kupanjangkan doa
Semoga jiwa ini terus tabah

Sesungguhnya saat yang teridah hanya sementara
Yang terpahat dalam diri hanya kenangan dan nestapa

Tak rela kuturutkan hati menyesali apa terjadi
Andai begitu suratan yang tertulis di azali

Biarlah walaupun ku sepi
Sedih pedih dikhianati
Aku kan tetap terus mengorak mengorak langkah perjalanan ini..


Lagu Yang Terindah hanyalah sementara, Erra Fazira...


Setiap kali gadis itu mendengar lagu ini, sangat memberi kesan yang mendalam kerana setiap bait-bait kata yang tersusun umpamanya berkait dengan realiti kehidupan masa silamnya.. Gadis itu berrfikir, adakah semua yang terjadi berpunca daripada kesilapannya menerima cinta, bercinta atau..???

Saya terbaca sebuah post seorang sahabat saya di facebook..

"Seorang perempuan harus menyintai lelaki yang jahat sekurang - kurangnya sekali atau dua dalam hidupnya, supaya dia tahu menilai erti terima kasih pada lelaki yang baik..."


Entahla ya.. benarkah kata-kata ini..? saya pun tak berapa nak pastila dengan pendapat ini.. sebenarnya deeply in my heart, saya agak tak berpuas hati dan tidak setuju.. kenapa perempuan sahaja yang perlu menghadapi tamparan ini?? habis, bagaimana pula bagi JEJAKA-JEJAKA yang tidak tahu menghargai kekasihnya??


katakan like jika best ya!

8 comments:

nawal said...

emm.. tak setuju jugak kot.. nk kne merana lak dlu ngan laki jhat.. aduh..

ema.razali said...

tak setuju langsung >:|

rizputra7 said...

ye ker?

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

tak setuju jugak!!

Nabiel said...

dua2 pn ptt merase~
tp itu pn klu dia knal ertinye?
klu dia bls dndam blik?
cmner tuh ika?hehehe

touyakaruma said...

Touya jahat ... jatuh laa cinta pada Touya

zella y said...

xbrape setuju la...
perempuan je la yg kena merana..
lelaki tu mcmane plak kn...
;)

..::Elm3 Ak3M::.. said...

harus?..wahh,,harus menyanti lelaki yang jaat..huhu tak setuju