Tabung Masa Depan

Tuesday, June 8, 2010

gara-gara dicium kini aku merana


Satu malam yang sepi, hanya ditemani bunyi cengkerik, sewaktu aku sedang melayan mimpi indah, kurasakan umpama ada belaian yang sungguh mengasyikkan. Tanpa aku sedari, belaian ini membuat aku semakin lena dan terus lena , tambahan pula dengan kepenatan yang teramat, hinggakan aku tak mampu mencelikkan mata apatah lagi mengelak daripada terus dibelai sedemikian rupa. Hendak meronta pun aku tak bisa, kerana keasyikan yang ketara sehingga aku lemas dalam mimpi fana, Aku hanya mampu merelakannya...pasrah~




Keesokan pagi..


Allahuakbar Allahuakbar...


Tatkala azan subuh berkumandang, aku terjaga dari tidur lalu segera menyucikan diri untuk menghadap Tuhan Yang Maha Agung. Teringat mimpi semalam, bukan main lagi aku tak sedar langsung dibuatnya. Usai solat, seperti biasa rutinku membelek wajah,biasalah nama pun orang perempuan tak sahla kalau tak ngadap cermin, "Al-mar-atun mir-ah",  frasa bahasa arab yang bermaksud 'wanita itu cermin'. Jadi memang saling berkait wanita dan cermin memang tak dapat dipisahkan.


Tengah sibuk aku membelek muka, mana la tahu kot kot tambah lagi mutira kat muka ni,  tiba-tiba aku tengok kat atas kelopak mata ni nampak macam ada satu titik merah. ALAMAK, SIAPA YANG CIUM MATA AKU NIH!!!! huwaa mata ni mesti gara-gara kena cium dengan binatang terbang-terbang tu. Melalak aku dari tak sakit bila nampak terus sakit. dengan gatal lagi, mengenyam je rasa macam nak garu-garu.


Hari kedua...


semakin membengkak..terseksa menderita isk isk


Hari ketiga...


jatuh 0.05% saham aku oii mata kecik sebelah~


Nasib baik dah makin kebah bengkak.. thanks mak sebab tolong gosokkan bawang putih, salah satu petua nak surutkan bengkak disengat. Kalau tak, naya aku nak tahan , dah terpaksa kenyit mata sebelah, lepas tu gatal lagi, ikutkan hati macam nak garu kuat-kuat je tapi tahankan jela. Adik aku pulak syok je gelakkan aku. Sabar jela. Sekarang ini berpantang tak jumpa orang, tak keluar rumah satu sebab malu satu lagi sebab kat luar lagi banyak bakteria nanti bertambah-tambah lagi gatalnya. Lagipun takut uncle kat kedai mini market tu ingat aku nak mengurat dia pulak sudah tambah masalah. Haa lagi satu, jangan tuduh aku kena tembel ye, aku tak pernah sekodeng orang mandi tau!! harapnya cepatlah baik benda ni aku tak tahan dah =(


Isi tak penting:
Sebab itu sekarang ini aku hilang mood and tak larat nak online huh~


katakan like jika best ya!

38 comments:

Aidi-Safuan said...

haha... ini orang minyak yang cium nih. abes la~~~

ZACK ENTRY said...

wah kene cium yer..tp mesti xbestkan..hehe
semoga cepat sembuh..=)

maCy said...

adoi..kne cium ag skali bwu ok..ki3

cepat2 ok :D

Huda Luna said...

alolo cian nye die
xpe nnt baik la tu

zella y said...

ksiannyer...
apa kata pkai spec hitam time gi mini market tu hahahah

NICK IRFAN said...

akak sakit mata ke? huh! alamak! sy tertgk mata akak! harap2 x berjangkit... hehehe ape2pun sy doakn smoga akak cepat sembuh! amin... :)

SuRayA^i. said...

msti sbb binatang tu x gosok gigi, so mate ko kene infection then tumbuhlah ketumbit tu. haha! *kidding*

ravishingpeacock said...

hehe...hope u cpt smbuh!! ;)

syahira ariff said...

hahaha
nakal betul pencium tu
mungkin sis ieqa ni manis,serangga tu nak cium hari hari
hik hik hik

Rowena Chasez said...

alahai ciannyer dia..
xpe2..
lme2 ok laa 2...
mesti sakit tym sujud kan??

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hei putera katak mane ciOm kamu neh hehe :D

ieQa sWetLuv said...

Aidi-Safuan~

mak oii org minyak cium abesla ika huwaa~

ieQa sWetLuv said...

ZACK ENTRY~

memang sgt x best pun..thanks dear harap2 cmtula

ieQa sWetLuv said...

maCy ~

x mo la macy ika serik dah waa

ieQa sWetLuv said...

Huda Luna~

thanks dear ika pon tgh menghitung hari tunggu dia baik sob3

ieQa sWetLuv said...

zella y~

haha kang dikata jangok lak hoho

ieQa sWetLuv said...

NICK IRFAN ~

haha x kannya berjangkit kecuali benda tu cium mata awk lak.. thanks nick ngee~

ieQa sWetLuv said...

SuRayA^i. ~

haha.. sepatutnya kena producekan berus gigi untuk dia.. x dela mata aku membesow gini wawawa

ieQa sWetLuv said...

ravishingpeacock ~

thanks =)

ieQa sWetLuv said...

syahira ariff~

waaaa.. ira perli sis ea nak kena babab ni

ieQa sWetLuv said...

Rowena Chasez~

a'ah sakit nak sujud.. tp masih bertahan hehe

ieQa sWetLuv said...

miss lolly a.k.a luvfareda ~

putera katak??!! oh patotla mata nak jadi mcm spesis dia gak huwaa~

ASaDa RyutaRo said...

hahahahahaha.. gelak kuat2..

alhamdulillah dah kebah.. hihi :P

KID LEARNS TO FLY™ said...

bhahahahahah..ni skodeng anak teruna sape mandi neh agagaga

ieQa sWetLuv said...

ASaDa RyutaRo ~

kejam ea gelakkan orang! alhamdulillah harap baik terus huh~

ieQa sWetLuv said...

KID LEARNS TO FLY™ ~

eii x pena ea nak sekodeng2 anak orang ni.. teruna pulak tu memang x hingin hohoho

NICK IRFAN said...

eh! mata akak skrg mcm mne??? dh ok ker??? lama xdgr cte?

Fitrihadi.com said...

apa cita dengan mata ku skarang? hehe masih bermata kuyu sebelah ke? hehehe

ASaDa RyutaRo said...

sakit ni biasa d sebabkan oleh skodeng orang.. hahahaha.. *gelak lagi*

Frodo Baggins said...

wa syak lu skodeng natang terbang2 tu sblum tidoo, itu pasal diorg mngganas. lu kacau privacy diorg. wakakakkakakkaa


>>___<<


member wa pnh kata, suh letak kincing lu kat mata tu. sembuh. ewwwww .. cobalah. hahahahha

ieQa sWetLuv said...

NICK IRFAN~

x ok lagi la nick..dia masih berdegil huh~

ieQa sWetLuv said...

Fitrihadi.com~

nampaknya masih lagi begitu huwaa~

ieQa sWetLuv said...

ASaDa RyutaRo~

mana ada sekodengla ini kena sengatla haishh~

ieQa sWetLuv said...

Frodo Baggins~

uish ini bukan kasi baik ni kincing mata lagi kasi melayut ke bawah mata ni ada la huwaa~

Nabiel said...

erk..
cmner leh jdi cmtuh?
hehehe~
intai owg mndi la nie!
lalalalala

ieQa sWetLuv said...

Nabiel~

mana ada tau.. ika x bersalah dalam hal ni huwaa~

fndrocka said...

rasany aitu bukan kena sengat..itu sebab kandungan miyak yang berlebihan.pastu jadi gitu.ala-ala jerawat...kalau tak silap yg aku baca la

ieQa sWetLuv said...

fndrocka ~

aiyoo ade sengatnya la kat mata ni