Tabung Masa Depan

Thursday, September 16, 2010

Riang Ria Syawal: Nenek kau pon pandai pose eyh!


Salam Aidilfitri dan Salam Sejahtera buat semua.. Adoii sibuk bebeno time raye ni. Rumah ni macam dah hari-hari open house, penuh je orang datang. Lepas satu family, datang satu family yang lain. Biasalah, nenek tinggal sama kat sini kan, jadi semua saudara mesti datang jenguk nenek kat sini.


Tak kisahlah berapa ramai yang datang, ini membuktikan betapa meriahnya sambutan Syawal kali ini berbanding sebelum sebelumnya. Sedare mare yang jao yang dekat yang bau-bau bacin pon ade sume datang. Bila dah ramai-ramai datang baru la aku kenal, tak sangka beso jugak family aku ini upenyer. Dan yang paling tak sangka, family aku ini ramai kawen campur. Contoh terdekat arwah atok sebelah mak aku dulu keturunan mamak, kalo nenek and atok belah ayah aku lak banyak jawe, ada pulak tu sedara yang kawen dengan orang Mesir, kawen dengan orang Pakistan, Cina, Thailand, entah mana-mana pulusok negara lagi tah aku sendiri pon tak terkata-kata. ITulah sebabnya family aku ini macam-macam rupa ada hohoho..


Apa kaitan lak ngan nenek aku punye citer ni ek?? tadi baru je sempat upload gambo beraya ngan family kat facebook, adelah beberapa orang kawan mengkomen itu ini, tiba time family pic aku tang candid nyer, ada sorang member aku nyer komen,


" nenek ko pon pandai pose eyh! " well tengokla saper cucunyer yang ngajor pose tu..tak lain tak bukan sudah semestinya cucu dia hok paling chumel ni lor yang ajor haha ( wink wink wink )  Well baik adik sedare ke, anak sedare ke termasukla cucu sedare sume aku ajor pose cantik punye depan camera.. skang dah teror nenek aku berpose amik pic tak yah susah-susah aku nak tunjuk lagi huahua..


Okla, jom tengok pic raye famili aku okies~~



inilah nenek aku, orang jawo iki, umur da 76tahun alhamdulillah sihat n kuat lagi.. x cayer opo nenek aku teror posing, nanti pic lain aku tunjuk okeyh ngee


keluarga bahagia encik Azahari ngee~ ade pulok si touyakaruma ni kata aku ada kembor.. 
ade ke??


haa bukan main lagi nenekku berposing..nenekku nenekku huk3 ;p


 adoii sweet seyh.. nak hubby macam ayahku jugak huahua


 haa ini baru je family aku and family pak ngah aku belah mak je.. belum lagi lain2 kalo sumer ada x muat nak masuk kamera hoho



kalo nak tengok pic lagi leyh la sekodeng fb aku eyh.. juz yang friend jela ye ngee~ Harapnya tak terlambatla aku nak menge'wish Salam Aidilfitri buat semua family, dan kawan-kawan khususnya yang mengenalik diri ini, dan juga rakan-rakan yang rajin mengkomen entry, yang sudi memfolow blog ini.. kalo ada terkecik ati ke, termarah ke, terkasar bahasa mahupun segala ter ter yang ada.. cik minta mahap bebanyak lor ye..



katakan like jika best ya!

20 comments:

Nabiel said...

selamat hari raye ika~
bler nak mai?hehehe..
nway,kembo ika tuh nenek ika laa..ekekeke=P
nenek tuh pn disuruh berposing yea?

Najwa cik Qaseh said...

terror nenek ieqa pose...
kalah nenek atie...
hehehe

Sophie Al-yahya said...

comel la nenek awk..
rindu opah Sophie..
tahun ni x balik raya kt Perak.. =(

Reezo said...

sedang membayangkan bila ika dh jd nenek.. cane la agaknya dia akan pose ye.. hhuuhu ;)

AISHA SAAD said...

selamat hari rayer jugakk! hee.

smart nenek ko!

Rowena Chasez said...

wahhhh...
meriahnyer...
selamat hari raya syg..
maaf zahir batin~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nenek cenyum nenek :)

zella y said...

selamat hr raya..
maap zahir batin...

wah...thn ni tema biru erk... ;)

beLLa said...

nenek sangat sempoi ok. ngee~

Along Tapa said...

giler la aku tak perasan ko punya post...mahap ek budak segamat...aku tengok gambor ko dengan nenek ko tu, tetiba terbayang idea meraban....kalo bagi dua gambor tu..pastu letak tahun 2010 kat gambor ko...pastu 2050 kat bawah gambor nenek ko...amcam???ngam tak??ngeee~~~

p/s: aku ingat ko jek comel...sekali ko kalah dengan nenek ko tahap kecomelan tu...cemana ek???

Gorengbaek - Apa ko rasa long?

ieQa sWetLuv said...

Nabiel~

slamat hari raya gak..adoi nak mai gane jao beno la.. haha mn de suruh dia wat sndri okies hihi

ieQa sWetLuv said...

Najwa cik Qaseh~

haha..kne wat contest kalo cmni haha

ieQa sWetLuv said...

Sophie Al-yahya~

yeker?? hurmm insyaAllah x raya pun boleh jugak kan balik kg nty =)

ieQa sWetLuv said...

Reezo ~

haha..adoii x mo bayangkan itu haishh

ieQa sWetLuv said...

AISHA SAAD~

haha..tgkla cucunye gak ngee

ieQa sWetLuv said...

Rowena Chasez ~

thanks dear..selamat hari raya jugak.. mzb

ieQa sWetLuv said...

miss lolly a.k.a luvfareda ~

peace~

ieQa sWetLuv said...

zella y ~

sama juga kita.. aah tema biru huhu

ieQa sWetLuv said...

beLLa ~

hahaha

ieQa sWetLuv said...

Along Tapa ~


erkk.. x terkata dengan kata2 dah ni huahua