Tabung Masa Depan

Friday, November 19, 2010

Azam cuti sekolah : Blogging dengan BERKOBAR-KOBAR


Hola halu huhu.. Wahh lama gilewwwrrrrrr tak mengadap blog.. Macam rindu lak ( macam je ke huk2 )..

Sorry la beb busy sungguh maklumler budak ni fokus 101% exam.. So now ni i'm HOME sangat suke yeay.. U jangan jeles tau itulah bestnye jadi cikgu budak cuti i pun tumpang dua-dua kaki huhu.. Sekian lama 2 bulan lebih dekat 3 bulan tak balik kampung, dah macam tak betul plus mereng otak ni dah. Siap dok menyeru-nyeru mak aku coz nak balik, kesian mak aku hari-hari kena layan aku kat phone hoho..




Ada gak aku hapdate sikit-sikit hari tu, tapi banyak melalut je, sikit-sikit tulis puisi sampai aku rasa si Along Tapa ni tensen kot baca entry aku yang baru-baru ini, ang tau tak, terasa aku tau bila bace ang punye post yang ini. Mentang-mentang aku manyak bersastera haishh~


Ok berbalik pada azam cuti sekolah, aku dah senarai pendekkan semuanya:

~> dapat 'up up up' kan balik trafic aku ni, jatuh mendadak kesian sungguh blog aku yang satu ini. Jadinya, kenalah aku rajin update entry, blogwalking, support blogger lain and etc.. (kau kena RAJIN tau ika!!)

~> disebabkan mak aku dah bising-bising suruh upgrade skill memasak, mengemas rumah, belajar menjahit supaya menjadi WANITA MEE-TALI, makanya, dengan semangatnya aku akan berusaha sgigh demi emak tersayang, cewahhh.. yela, stress bila mak asyik bising je "Along,waktu mak sebaya kau dulu mak dah kahwin tau!! Ini dah besar-besar pun tak reti apa lagi!! " Adeii mak ni, rilek ar ikut perangkaan habis study lagi 3 tahun, so lambat lagi nak kawen, buat ape nak terburu-buru belajar nanti cepat lupa betul tak! Lagipun, ekceli aku sebenarnya reti je nak masak cuma malas nak tunjuk skill je hehe..(alasan nak escape dari buat kerja la tu! )

~> Aku nak jalan-jalan, nak bersuka ria, enjoy sana sini, berjimba-jimba sesuka hati plus sambil cuci cuci mata owhh sangat menarik gitu lho.. Mana la tau kot-kot ter-stalking abang hansem, Sekali sekala buat maksiat mata apa salahnya!! Wakakakaka (ketawa jahat)

~> Lastly, aku tengah perah otak nak cari duit lebih sementara cuti ini. Memandangkan aku cuma reti mengajar anak orang je, so tak de idea nak cari income lain. Kalau ada siapa-siapa leyh bagi idea BERNAS, aku sangat mengalu-alukannya, kalo setakat idea BERAS baik tak yah cakap okies..


Okeyh, roger and out~ ;p


katakan like jika best ya!

15 comments:

ain farhain said...

kak tikah! hehe, saya follow... nnt follow la blog saya jugak. tp saya malas nk menaip di blog =]

fara said...

syoknye cuti lamee!!!

iamnerves said...

uhh..nak cr bini cikgu la..
nanti cuti panjang...bes

=p

Amy Syaquena said...

salam..

bestnya cuti lame..

NICK IRFAN said...

wah! jd cikgu best jgk yer? hehe

cik QasehThya said...

wahh..
best nye..
org dah nk masuk belajar dah..
hukhuk..


yeah..
nnti ieqa leh masakkn untuk atie lak ae..
hehe..

emmm..
jual kuih??
hehehe

~CiK TiNieY~ said...

wahhhh...wlcome back cikgu ieqa!

'eid adha...;)

YuSeNzE - KniGhT said...

Ingat x along mak penah cakap ape tu??
Masa mak baya2 along ni mak da kawen taw.. ekekek..

Selamat bercuti che'gu, selamat all out update blog jugak!! hahha..

SweetyMui2 said...

i suggest you buat part time tuition :) heheheee... senang kan?? :D dulu time cuti i pernah wat tuition untuk my cousins..kekeke

alisha said...

selamat malam cikgu ;)
hee , bestlah dah cuti .

Syafrizal said...

selamat berjuang ye hehe

Pencacai Alim said...

aku sokong mak ko suh kawen cepat.hakhakhak

AISHA SAAD said...

shok eh bebudak ipg nihh.
jeles aku!

keje weh keje, dok rumahh ang terasa hr panjangg, keje kan best!

cikgu tuition boleh jugakk per! heee~

HonEyBuNNy said...

selamat bercuti yer....ngeh3

Zulfahmi Abidin said...

yaay.kau dah update blog.dah smpai rumah.boleh datng blog aku hari2.hehehe.weh. ko keje aje ape2 janji dapat duit.nati ade gaji boleh ko buat contest.^_^

Terkini: 1. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanyer 2. Akhirnya Berakhir Sudah 3. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis