Tabung Masa Depan

Tuesday, January 25, 2011

Diari Harian - Perubahan jadual yang menyesakkan.



Sekadar entri ringkas :


Start minggu lepas, lec maklumkan perubahan course kitorang, daripada PISMP Bahasa Melayu/ Pendidikan Jasmani/ Pendidikan Sivik, sekarang ini dah jadi PISMP Bahasa Melayu/Pendidikan Jasmani/ Muzik.


Aku yang tak de apa-apa basic kena belajar muzik??!! OMG, ini satu cabaran BESOW punya ni. Dah ler semester ini amali kena mainkan lagu menggunakan 'keyboard' sambil menyanyi. Ko bayangkanlah, sore katak gi nyanyi sorang-sorang kat tin kosong. Pengalaman ngeri kot!! Dengan tangan ketar-ketar, argghhh camne ni... INgatkan senang je rupanya... korang pikirla sendiri huh~


Sekarang aku join training Bola Tampar, harap-harap terpilihlah untuk mewakili IPG aku ke KAGUM yang akan diadakan di Melaka nanti. Hari-hari tampar bola, bila tensi rasa nak tampar mende lain lak.


Malam-malam lak sibuk aje dengan training aerobik untuk wakil kelas.


Jap lagi mesti dah mula sibuk-sibuk untuk praktis sketsa English. Menci aku sebab suka tak suka tapi kena paksa masuk gak.


Assignment dan kerja kursus da start melambak. Aku masih terkial-kial sebab mud tarak.


Plan aku untuk bina kelab teater tak sempat nak jalan lagi. Semua nya boleh dikatakan sibuk sokmo guane la nih weyhh.



Dah la, banyak sangat perubahan yang menyesakkan. Latih kowt juz malam-malam tua je dapat lepak guling-guling atas katil dengan bahagia. dah ler tengah teruk selesama dan bersin-bersin. Tak sihat, letih, stress, badan sakit-sakit(lama x bersukan).. Bila semua ini nak berakhir...



Hujung Tinta~

Kadang-kadang rasa tak sabar-sabar nak grad dan kerja.. Tapi study vs kerja, mana yang lebih stress?? Aku pun tak tahu tapi aku dah mula menghitung hari tunggu tahun 2013. Pendapat korang lak camne?



katakan like jika best ya!

9 comments:

iwan_dextrous said...

muzik bez beb..hihi..tpi at least 1 month bru dpt mahir..ihihihi

**sHiKinn** said...

slm kenal

Abhamz said...

salam, tq singgah n follow Mazha 2010..

bunga said...

eee..bunga salah satu bekerja sambil belajar..mmg agak memenatkan..tapi kadang2 seronok..heee..cuma agak xsempat nak stady n wak assigment..kadang2 bunga akan minta cuti..heee..

echah mashuri said...

heee...ala dear..rilex laaa..suara mesti kepit kasi macam ct nurrhalizaa.i know u can do it..ooo yeahhh..hehhehe


keje stress..blaja pn stress..kalau khawin sure tak stress;p

ayuakira said...

xsabar nak 2013 jugak..tp keje mst lagik stress dr stdy..ngeh3
xsaba jugak nak grad sbb nak pegi kenduri kawen 'org tuuuu' =p

touya said...

Keyboard ? WAAHHHHH Tya teringin sangat main keyboard !!

zik said...

kerja lagi stress... sebab kena betul2 serius..

MerLe said...

hehe..bljr slow2..sy pn elektif muzik jgk..