Tabung Masa Depan

Saturday, December 12, 2009

neNEk 75tahun heBat menaRi saLsa??!!

tengah syok2 ika membelek paper Kosmo hari ni sambil menghirup teh tarik di warung Pak Leman sebelah stesen ketapi Labis ni(ayah belanje..mmg la best..hoho).. tibe2 mata ika tertumpu pada satu ruangan.. wahh..[dalam hati memang takjub la]



Kosmo(49), 12/12/09..


Mane x terkejutnye, nenek umo 75tahun.. menjuarai sebuah pertandingan mencungkil bakat sebuah siri realiti televisyen di Sepanyol.. Fuiyoo.. da tua2 pon hebat berdansa salsa di atas pentas tu.. Siap leyh wat aksi akrobatik lagi.. cubela bayangkan kalo la kite da usia emas..bole lagi ke wat mende2 cmtu lagi ek?? x yah kate da tua.. umo mude gaye gini pon.. x tentu lagi kite bleyh dancing2 gaya gtu..haha..

Apa yang penting kat sini bukanla dancing2 sangat..tp sejauh mana kite nak menjaga diri untuk sentiasa kekal cergas, cerdas dan kuat sehingga da kerepot nanti.. jadinye kenalah menjaga kesihatan, di samping mengasah minda n otak tu supaya x kerepot mcm umornye gak.. abes tu cmne nak wat ek??? haha.. rajin2la membaca.. jangan malas2 untuk berusaha ,mengambil tahu perkembangan semasa..  Selain menjaga pemakanan n diet seimbang.. kenala rajin2 exercise.. kalo x.. umo belom sampai usia tua.. tapi badan da lemah2.. baru jalan sikit dah mengah2.. haha.. camne la nak berdiri kuat bile umo da cecah 70-80 an nnty.. ntah2 nyanyuk suda.. huhu..



bersama pasangan tariannya, (berusia 40thun lebih muda darinya)


Papepun.. x salah kalo kite jadikan nenek 7 cucu ni sbg inspirasi dalam menjaga diri agar maintain fizikal dan maintain mental sampai ke hari tua.. huhu.. jangan da tua dah mule nyanyuk2.. badan penuh lemak.. x larat nak gerak.. baru nak jaga mmg da terlambat la.. kalo nak tau lebih lanjut tentang ni.. jangan malas2 ea g la bace paper  KOSMO tu.. mau cepat nyanyuk ka??ahak ahak ahak~


Kesimpulannya..pesanan ika sbg penutup kata..

Majulah sukan untuk negara.. hohoho..
[x de kene mengena langsung huhu]






katakan like jika best ya!

4 comments:

zack zukhairi said...

mesti nenek ni x puas enjoy zaman muda remaja die

ieQa sWetLuv said...

haha..agakla..ahakzss~

sue said...

aaaa.baru jep baca berita ni td

ieQa sWetLuv said...

sue~

hehe.. nak try dancing2 x??ahakzss~