Tabung Masa Depan

Saturday, December 12, 2009

siApa peNa puTus cinta??

aku!!
hehe.. [tersengih mcm kambing x cukup gigi]
sape lagi sape lagi??
[masing-masing pndang kanan pndang kiri last2 angkat kening ja..hik hik]

Ingat ni mende epy ke nak wat cite.. x de maknenye.. ni sume bikin ayat cover diri sendiri.. pretend ok, ketawe2.. riang ria..tp actually dalam hati merana.. ye.. x taula kalo org pena putus cinta tapi x de perasaan ape.. barangkali cinta bagi org2 cmni mainan kanak2 je kot.. wekkk~




bende paling perit bile ingt balik tarikh dia mule propose/accept kite.. perghh.. cm nak menangis semahu2 nya.. yela.. kalo dlu tarikh tu la yg ditunggu2.. n tarikh tu la yang paling epi.. tp lepas break up.. tu la tarikh yg paling merana.. kalo bole dlm hidop x nak r patah balik hari2 cmtu.. sakit woo.. isk isk isk~

paling sedey bile da bertahun2 bersama.. da berangan2 nak bina mahligai bahgia.. family da tau belaka..[konon2 merestuila tu] tapi akhirnya.. harapkan panas smpi ke petang, rupenye hujan di tengahari.. perasaan sume bercampur baur.. segala kenangan bermain di minda.. satu demi satu.. arghh seksanyer!!! nak nangis pon da x leyh.. x larat da,, buang masa.. buang air mata.. tapi apekan daya.. x leyh nak paksa hati, tipu hati dengan kata "i'm ok".. orang yg x pena putus cinta.. x kan paham ape yg dirasa.. mau tau ke ape rasenye?? haha try la..haha [juz kidding..bek jgn r kang nyesal x suda]





Ape bole wat.. bende pon da berlaku.. nak marah.. x de gune... eveting kne la accept.. tabahkan hati.. terima kenyataan[ayat poiyo]..tapi sume akan ckp.. serik nak bercinta lagi... leyh pecaye ke x nak in love lagi..[hahaha..jgn wat lawak r..] Pujuk jela hati.. "sabar ye hati..sume ni dugaan.. insyaAllah ade insan yang lebih baik tgh menunggu..sume ni ade hikmahnye.." tapi ntahla.. yeke?? bleyh pecaye ke?" [nak x nak kne caye gak..ke nak bujang smpi ke tua kot.. haa kne sebijik suda!!]

tu la ek.. bior jela mase menentukan segalanye.. ade rezeki nak berjodoh adela.. bak kate org.. bunga bukan sekuntum..kumbang pun bukan seekor.. nak pagar hati..?? JANGAN!! hidup ni mesti diteruskan.. mybe kne bg mase sikit utk mengubat hati yg duka.. bile da single balik.. mule la nk wat sumthing yg kunun2 bole lupekan dia.. bz kan dri.. cari kawan ramai2..buang segala harta pemberian dia.. padam nama dia.. bla bla bla.. tapi actually.. still x leyh nak lupekan dia... semakin berusaha untuk menjauh.. semakin terseksa jiwa terasa.. argghhh.. sakitnye.. tapi LIFE MUST GO ON kan.. maka bermulelah sandiwara bahagia..lalalalalala~

Cara nak epi?? anggap jela semua tu takdir.. Tuhan da berikan peluang utk kite merasai nikmat cinta dengannya.. merasai erti bahagia bersama dia.. suke duka.. segala2.. hurmm...~ x pela.. bykkan doa jela.. juz buat2 lupe [biarpun x kan lupe smpi bile2].. hidup ni bukan semata2 untuk dia..ade byk tgjawab yg perlu di pk kan.. family..study..career..frens.. ape2 jela.. so.. peringatan untuk diri.. BELAJARLAH LUPEKAN DIA...!! terus maju ke hadapan.. bisik dalam hati "AKU X KAN SIA2KAN HIDUP HANYA KRN DIA"..

kini.. aku hanya dapat lihat dia dari jauh... nak dekati dia?? arghh.. org da x suke.. wat pe nak terhegeh2 kat dia.. mungkin inilah akhirnya episod cinta luka.. dan aku melangkah pergi bersama hati yang lara...






** *The End***








katakan like jika best ya!

16 comments:

Best Of Me 321 said...

aku baru je baru2 ni, memang sedih, tapi nak buat cam ne, dia nak laki tu :(

Farhana said...

Ouh.. Sume orang penah rase kot.. Perit, sakit, sewel.. Haha.. Macam2 lagi rase.. Dan lagu yg sesuwei untuk mood ini.. ;)

AFGAN - YANG KU TAHU CINTA ITU INDAH.. Huuhuu.. Sedey.. ;(

sue said...

aaa..penah gak.putus sambung putus sambung putus sambung putus sambung...(bape bnyk kali sambung daa)

ieQa sWetLuv said...

BOM 321~

haha..senasebla kite nampknye.. cuma versinye ika L r..ngee

ieQa sWetLuv said...

Farhana~

wahh..leyh tangkap leleh dengar lagu tu isk isk isk =(

ieQa sWetLuv said...

sue~

ika 1st time..jd x tau cmne la org leyh smbung semula..hurmm~

nOOr amaLINa said...

sue suasana kite sama...pts,smbung,ptus & smbung...
smpai la bbrape thn...emm..
mmng xprnh rasa la pts cinta...sbb dh tagged dye akn smbung kmbali...
hehehe...
pe2...
tu awk...kuat kan aty taw...
dOn't think abOut he...fkrkn...
kburukan nye jew...pasti awk dpt lupakan smua nie...
k...

ieQa sWetLuv said...

makasih amalina.. ika hargai amat =)

sue said...

ieqa: becinta ni macam bela rama-rama tau. kalau kita syg rama-rama tu kita xboleh kurung dalam sangkar. kita kena lepaskan die terbang...biar die pegi mane2 die nak pegi...n kalau betul cinta ika n dia sejati...n memang ade jodoh..rama-rama tu sendiri akan datang pada ika. pecayalah. tu yang sue pegang.

ieQa sWetLuv said...

sue~
ika tau sue.. ika memang da lepaskan.. tp ika x leyh lari dr kenangan.. tu yg sakit.. ntahla..

..::Ak3M::.. said...

setiap manusia yg dh baligh penah temasuk mie kecuali dak2 kecik..hihi..apa2 pun tabah kn hati..b'sabar..dan ingat insan yg tgh menunggu mungkin yg lebih baik dr yg lepas..dan jgn lupa plk b'doa =)

bunga said...

salam ieqa...nyatalah di sini, cinta manusia tak bawa ke mana kalau tak melalui cara yg sepatutnya.
Maaf, teguran ni buat shbtku yg dah lama bersama..
Tidak perlu ku ulang kalau sebenarnya cinta Allah itu yg pertama.
Cinta yg 'halalan thoiba' bukan semua org praktik, tapi itu sebenarnya yg disyariatkan.

sayang ieqa...

ieQa sWetLuv said...

bunga~

thanks.. ika terima ngan hati yg sgt2 terbuka..

sayang bunga juga.. =)

ieQa sWetLuv said...

Ak3M~

insyaAllah.. thanks =)

zack zukhairi said...

aduhai budak kecik ni... jgn bercinta lagi. tunggu da besar baru bcinta. k?

ieQa sWetLuv said...

zack~

adoyaii.. nak tunggu beso cmne lagi la ek.. tumbesaran dan stop da x leyh beso lg da ni wawawawa ;p