Tabung Masa Depan

Thursday, December 17, 2009

tertekan dengan teNet yang teNat..

Memang da tak tahula nak cakap ape da ngan broadband ni..
nak kate x bayar..
da settle da semua bil..

tapi tetap slow tahap gaban..
ke mana2 saja mesty tetap slow jua..
kat ostel problem ini..
kat uma tetap slow juga..
 sabarku sudah ke tahap maksima..
argghhhh~~



sebab tu la..
gara-gara kelembapan tenet ni..
buat ku jadi malas mau online..
tapi dalam hati tetap memberontak..
"nak gak online nak gak!!!!!!"
adess.. da ketagihan sudah ka aku dengan dunia online ni ek..huh~

Memang x dinafikan..bila da makin enjoy dok depan lappy..
perghh.. memang payah la nak tinggal da..
kalo bole sepanjang masa nak dok mengadap dia..
lagak da cam berkasih-kasihan suda..
bak kata orang..
sehari tak tatap dia..
hidup cam da tak lengkap sudah..
makan tak selera.. tidur tak lena..
ada juga yang jadi insomnia..
yela.. ketagih nya pasal..
semata-mata melayan perasaan syok melayan depan lappy ni..
ish3..betapa hebatnye penangan dunia maya ni dalam kehidupan seharian..


lagi best bile tau ade benda yang nak melayan..
masa ika paling dasyat layan dunia online ni..
waktu tu..ika mula-mula beli broadband..
dasyat sangat..
tidur kol 5 pagi bole dikatakan hari-hari..
nak tau ika wat ape masa tu??
hehehe.. ika main pets kat Tagged..
[korang tau ke??hehe]
sampai abes kena warning ngan semua..
yela..da ketagih suda la katekan..



now ni.. da slow da layan Tagged..
yela facebook n dunia blog semakin menarik ika..
dunia yang mesra alam ni wat kite rase lagi syok kan..
kau follow aku..aku follow dia..
pastu baca cerita orang..
tulis cerita sendiri..
huhu..

Tapi yang buat ika jadi tertekan sangat..
bile tenet ni wat hal..slow sangat..
nak load page pon..sangkut-sangkut..
geram sangat la..
dulu ika paggil broadband ni beruk band..
lepastu bile makin tension mula la macam2 nama free ika bagi..
slow macam kura-kura la..
kambing biri-biri la..
siput tempang kaki la..
haa amik sekali bagi nama macam2 da..
[agaknya dia slow sebab merajuk la kot..hoho]




disebabkan problem yang menyakitkan hati ni..
nak ngadap lappy tapi asik problem occur je..
payahla nak online skang ni..
sabo jela..
waaaaaa!!!!






katakan like jika best ya!

22 comments:

zack zukhairi said...

siput tempang kaki ? siput xde kaki la...

ieQa sWetLuv said...

zack~

tu nama ika baru bgla.. mana la tau kot2 leyh jadi simpulan bahasa baru pula..haha

zella said...

tension btul kalau internet kat umah slow...klu kat opis senang skit... internet laju je tp kene sorok2 r,kang kantoi ngan boss plak heheheh

ieQa sWetLuv said...

zella~

haha serupa la naseb kite.. oo curik2 online ya kantoi repot sama bos nnty hohoho ;p

saypOOL rafhtello said...

dah potong???potong.potong.potong. =)

ieQa sWetLuv said...

saypooL rafthello~

uikkss.. potong apa la ni ek?

Eyriqazz said...

Saya ada tips..dah berkali2 try...berjaya..buat formal komplen di www.skmm.gov.my..memang berkesan..My Screamyx dah jadi Streamyx..

http://eyriqazz.blogspot.com/

PEREKA CERITA said...

cepat potong...
xde lg istilah
internet lembab bak kura kura patah kaki

ieQa sWetLuv said...

Eyriqazz~

hehehe..bole mencube ni.. makasih.. =)

ieQa sWetLuv said...

Pereka cerita~

da potong nak gune ape lak nnty.. hurmmm~

..::Elm3 Ak3M::.. said...

betol tenet slow leh bikin tension..lg2 nk cari bahan sampai laa ni lom settle lg..adehh..sabar jer la~

ieQa sWetLuv said...

elme~

sabar jela..hehe =)

SuRayA^i. said...

even da byk choice broadband tp msg2 slow kn?mmg kdg2 laju tp rsenye slow die lg byk. tabah2!

Zuewairy said...

salam..
first time komen..

banyak2an bersabar ya...;)

ieQa sWetLuv said...

Zuewairy~

wsalam..
hehe..sabar suda.. makasih sudi menkomen ya huhu =)

gelarezz said...

ahaha
mmg beruk ben btol.
same jerk broadband aku pun.
mmg lembab thap nak kne makan sup selipar..
ahahahahahaha

ieQa sWetLuv said...

gelarezz~

haha..senasib jua kita ya.. fuiyo bikin sup selipar tu sedap ke?? haha ;p

gelarezz said...

hahaha
tak pnah try lgi..
nnt ah try buat sesape marah yg teramat2 untung2 org tu murah hati nak bgi kita merasa sup slipar..
ahahaha

ieQa sWetLuv said...

hahaha.. x pe x marah lg bole control.. moga dijauhkan dr sup selipar yang kamoo wat tu muahaha.. dgr je pon rs nk tercekik da belum lg kalo da merasa..

gelarezz said...

wahahaha
dengar cerita kalu sup selipar jepun yg terbaik..
dengar cerita je lah kan..ahahaha
(Aduh, merepek lak aku..hehehe)

ieQa sWetLuv said...

gelarezz~

hahaha..oo br dengar cerita ya..ingtkan pena rs jua td haha..
reti ke wat sup selipar? kalo reti leyh mintak resepi nnty haha

gelarezz said...

nak resepi?
takde masalah..
kite nie tak baik kedekut kan..
hahaha