Tabung Masa Depan

Friday, January 29, 2010

Duit+LapPy+kasPesky+caFeworLd+buSy = DAH SETTLE!

hehe.. hahaha.. huhuhu...

Adoii aku kegilaan sudah ni.. terlalu happy senyum pun panjang dah sampai ke telinga.. lepas itu ketawa sorang-sorang macam orang GILA.. Cubalah teka kenapa aku haPpy sangat sebenarnya ni.. haha..

Actually..banyak sangat perkara yang dah dapat di'settle'kan hari ini.. Itu yang buat aku sangat bahagia.. perkara yang paling membahagiakan bila duit elaun aku dah masuk...waaa aku bolehla jadi orang kaya 'sementara' now ini.. tak payahla aku nak berlapar lagi makan sehari sekali je sebab nak berjimat cermat... tapi lepas ini.. bolehla aku melantak banyak-banyak lepas ni hak hak hak.. Jadi tak de la sedih sangat coz periuk nasi aku kena rampas hari tu hehe..


 wahh sukenye aku dapat makan banyak-banyak lepas ini haha

Lepas itu.. lappy aku pun da berjaya dibaik oleh kawan aku.. kalau anda semua nak tahu sebelum ini aku tak boleh nak komen orang(kecuali guna pop up window), nak tengok follower aku atau susah nak klik nuffy sebenarnya sebab lappy aku tak ada adobe flash player.. hehehe.. jadi kalau aku jalan-jalan pergi melawat page kawan-kawan aku klik jela nuff korang even tak nampak pun iklan.. lepas tinggal jejak je.. dan kalau aku nak follow siapa-siapa.. aku terpaksalah add dari dashboard sebab aku tak nampak follower korang pun.. Tapi sekarang ini problem settle dah..ngee~

Kaspersky kanak-kanak aku pun aku dah buang.. nak tukar setting asyik tak lepas je coz tak ada password.. jadi tak dapatlah ika nak view page siapa-siapa yang menjengah ke blog ini kalau ada guna perkataan-perkataan ala-ala violence ke, heurilistic ke lagi-lagi kalau page yang ada word porn secara sengaja atau tidak sengaja, memang aku tak boleh view la.. kiranya sebelum ini dah terbukti lappy aku suci lagi daripada anasir-anasir negatif hehehe... Lagipun, kalau tak before ini aku tak boleh main game dalam facebook.. sekarang dah boleh...Now ini aku tengah ketagih melayan cafeworld ini.. Kepada sesiapa yang main Cafeworld dan friends aku dalam facebook sudi-sudilah jadi neighbour aku ok hak3..~


baru je nak main.. hehe..

Dah cerita panjang-panjang sampai sini..kalau siapa perasan dah agak lama aku tak meng'update' blog semenjak dua menjak ini... Maklumlah aku dah makin sibuk.. jadual pun dah makin padat... Assignment makin melambak.. tambahan pula broadband asyik memberuk je.. kadang-kadang sakit hati la juga tapi bila ingat "sabar itu sebahagian daripada iman", aku neutralkan balik perasaan ini.. Lagi-lagi sekarang ini aku nak kena prepare  mikro teaching dan makro teaching nanti.. nak tahu apa makro dan mikro teaching?? Ada masa aku cerita ok =)

Adoii macam mana la nak sempat menyempatkan diri menjengah blog sekarang.. terlalu sibuk dengan aktiviti dan program-program yang dah diaturkan.. stress pun ada juga ini huh~ Tapi zaman muda-muda macam ini lah nak aktif join segala aktiviti yang ada.. grab the chance.. Nanti dah ,meningkat usia, dah sibuk kerja, dah kahwin.. memang tak sempatlah nak bersukan ke nak buat aktiviti itu ini ke memang terhad sebab terikat dengan tanggungjawab lain..KENAPA, TAK PERCAYA CAKAP AKU?? CUBA TANYA ORANG-ORANG YANG LEBIH BERPENGALAMAN.. boleh dikatakan majoriti rindu zaman tengah belajar, zaman sekolah, zaman U.. betul tak??!!!huhu.. so hargailah apa yang ada sekarang ini kan dan mari kita ENJOY!!!!!







katakan like jika best ya!

15 comments:

yuyuEyuliAnayusOf said...

wah! beshnye duet msk! :)

ema.razali said...

melantak jelaa sis ieqa lepas ni . hahha :D ♥

eazlye said...

waH..sOnot2..yeaH..beLajaR is da besT..Life wiThouT ruLes...
sKg ku udah membeso..maKin byk ruLes...
Makin dewasa maKin byK tgjwB..maKin2 byK tugasaN..
huarGh...maU sweet 17 baLik...

rafiqa said...

wah best la dh dpt duit...x nk blanja your follower kew??? hehehe

Bujang.AlFongsuri said...

waaa. facebooker tegar juga disini..
nice2

F I T said...

perghh baik jauhkan diri dari cafe world tu..kang ketagih susah woo..guna fb utk connect dgn kawan-kawan dah a.. hehe

Sendra said...

selalu kalau elaun masuk,mulalah jadi orang kaya baru..bila dah nak akhir2 nanti..mulalah maggie..hahhaha..semua org alami tu tw..hehe

ieQa sWetLuv said...

yuyuEyuliAnayusOf ~

teramatlah best..hehe

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

nak wat camne..hobila katekan..hak3

ieQa sWetLuv said...

eazlye ~

hehe.. kan betul ika ckp td ngee

ieQa sWetLuv said...

rafiqa ~

haha.. kalo dekat2 sini ika belanje k.. hehe

ieQa sWetLuv said...

Bujang.AlFongsuri ~

haha.. tegarkah aku ini??huhu

ieQa sWetLuv said...

F I T ~

prob nye memang da addict la FIT x leyh nak wat ape dah hak2

ieQa sWetLuv said...

Sendra ~

macam dah ade pengalaman je ni..kan3..haha

nurain rodze said...

ambooooiii