Tabung Masa Depan

Friday, February 19, 2010

PenyaKit ini membuatkan Aku BERHANTU

Amboi.. cuaca sekarang ini memang terik betul.. aku sendiri pun tak tahan dibuatnya.. pergi mana-mana ada je yang terkena.. batuk-batukla.. selesema.. demam.. haiyaa.. umpama virus merebak dengan cepatnya.. itu lah nampak sangat bumi ini dah makin panas.. siapa punya angkara semua ini??

Aku ingatkan aku terselamat dari dijangkiti wabak yang semakin ketara now ni.. eh tak pasal-pasal aku pun kena jugak.. penat je aku jaga makan minum semua sebab tak nak la kena batuk selesema semua ini.. maklumla orang tak pernah kena sakit.. tambah lak kene demam... sekali sakit adoii seksanya Tuhan jela yang tahu..

Seingat aku.. kali terakhir aku demam.. masa aku tingkatan satu.. iyola first time jauh dari mak bapak.. dok hostel.. konon-konon demam rindula tu... tapi aku kira ok r berbanding kawan-kawan aku yang lagi sengal.. bila aku tengok je public phone.. nampak je budak nangis-nangis.. " Mak, nak balik.. sob sob sob" kah kah lawak gila bila ingat balik.. at least aku tak delah nangis depan public.. kalau rindu mak aku je nak nangis tekup muka dengan bantal pastu nangis sorang-sorang meratapi kesedihan.. malu seyh kalo kantoi... haaa.. korang macam itu jugak kan kan kalo yang first time dok hostel tu!! ngaku jela haha..

uik jauh lak aku merepek..ok reverse balik kepada topik asal.. memang aku berpantang tak minum air berais.. dah sedaya upaya menjauhi manusia-manusia yang telah dijangkiti virus BSD (batuk +selesema+demam) so dengan harapan aku pown tak terkena.. sebab memang aku dah jangka setiap tahun mesti sekali aku merana sebab mende ni la.. ingatkan nak catat rekod.. namun malangnya..haishh..

semua ini berpunca gara-gara syok melayan cuti CNY yang lepas.. itulah kita.. orang lain beraya.. kita pown semangat beraya gak kan..haha.. yela nama pun 1 MALAYSIA kan.. hihi.. hari last aku cuti.. boleh lak last minit family aku plan nak bersuka ria kat Bukit Gambang Waterpark, Pahang.. haa.. korang pernah pergi tak?? Aku yang mula-mula  x mau pergi akhirnya terpengaruh ikut.. bestt wooo 4 kereta 1 van sekali jalan.. dah konvoi ramai abes semua family jiran tetangga join sekali.. haha.. ( Kawan aku tanya..asai tak angkut 1 taman je sekali... amik ko kene ketuk sekali ngan aku kah3.. ape daa mane nak sumbat kowt ngee )

 promot promot yuhuu~

Sebab semangat gila bermandi manda dari kol 10 pagi sampai 6 petang non stop.. dengan cuaca yang terik gila.. pastu aku pulak syok gi layan semua jenis gelongsor, dari versi orang tua sampai ke versi kanak-kanak abis aku balun.. Nah.. balik malam tu aku dah start ting tong... tak memasal segala pantang larang aku semuanya hancus melencus.. mula-mula dari pening terus selesema..dah tu batuk-batuk..last-last terbongkang aku kat katil demam 2 hari..abes dah lobang-lobang kelas aku pegi.. tak larat aku... PADAN MUKA KO IKA.. huh~

menatang ni memang berpuaka tol sebab dia  ni la aku tumbang huh~

Hari ini penyakit aku dah on the way nak ok la.. cuma batuk tu adoii tak larat aku nak layan.. tak tidur malam dibuatnya.. gatai kot.. kengkadang tu aku rase cam nak tembak je tekak ni.. (boleh ke??) dah le tu... nak makan pun.. itu tak boleh ini tak boleh..semuanya berminyak.. Ingat orang sakit tak ada selera ke nak makan?? Aku punya selera tetap maintain kot tak de kurang even sakit.. makan still banyak..  tapi itulah banyk telan banyak la kuar..seksa seksa.. tak pela ika oii.. sabo jela.. tengoklah bila aku baik je nanti.. siapla aku NAK BALAS DENDAM melantak SEMUAnya.. wakakaka

OK.. apa kaitan dengan hantu ni?? hehe.. memang aku now ini gaya dah jadi macam hantu je.. muke poiyo tak boleh blah.. nak wat camne orang tengah sakit mana leyh cover kot.. Kalo gi kelas pown leyh slunber je aku angkut sekotak tisu ke hulu ke hilir.. nasib bek aku berpegang pada prinsip.. PEDULIKAN APA KATA ORANG..janji aku bahagia apa susah kan..huhu.. hurmm.. time malam je kan.. aku rasa dengar suara aku batuk je kowt kat sini.. bergema-gema je.. haiyaa.. agaknya ada yang takut tak kalo terdengar?? lantakla... ok korang... doakan la aku lekas baik ok..  APA?? X PERCAYA  RUPA AKU DAH JADI MACAM HANTU??  haa meyh aku tunjuk sikit...

(hantu posing memang kene senyum kih kih kih)

Haa.. seram tak tengok aku?? hehe.. credit untuk oren sebab bikin ini pic buat aku semakin berHANTU (i cyunk u lebey la huhu).. korang jaga-jaga lah tidur malam ini ya.... atau aku...  HA HA HA HA HA HA HAAAAAA~ ~ ~ ~





katakan like jika best ya!

47 comments:

oReNdeViL'89 said...

hak3! tkezut ak tgk gmbo tu..boooooolat sggh mata XD

♥ciK-t0ge ♥ said...

HaHa..
mKn oBat ya..
m0ga cpaT semBuh
:)
**praYing**

touyakaruma said...

Hantu ... gigitlaaa Touya

chah~ said...

hehe. bukit gmbang water park!! da dua kali gi.. 2nd time pegi, xlarat nk naik turun tangga main slide.. hahaha

ema.razali said...

adik bongsu ema pun demam + batuk then sakit tekak . taktahu knp padahal kitorang 1 family tade g mana mana pun . hukhuk :DD

rafiqa said...

mamam ubt ek che akak...hehehe

nawal said...

huhu...globalwarming mmg gile kaw2!!
rse cam nk tinted bumi nih, kasi x panas!

gambo hantu pon cung jugak! heheh :)

sue said...

oh jalan xajak.

HEMY said...

berapa rega masuk gambang ni??cam besttt

chugie said...

best kan ke gambang waterpark.. sy pergi aritu mandi sakan dr pg ke ptg..

zella said...

wah bestnyer!!

zella cuti seminggu...demam pn seminggu xbaik2...jd bersama-sama lah kite mkn ubat hehehe..

hurm...np bila zella add u punya blog kat zella punya blog list xboleh erk..mushkil la...

akan try berkali2 lg....

ieQa sWetLuv said...

oReNdeViL'89 ~

haha bukan boolat ler tu..tu memboolatkan je sebenarnye hoho

ieQa sWetLuv said...

♥ciK-t0ge ♥~

makasih ya cik toge.. terharunye sob sob sob *nanges guling-guling*

ieQa sWetLuv said...

touyakaruma ~

owh cakap besar ya!! tunggu dan lihat wokey hoho

ieQa sWetLuv said...

chah~

haha tau x pe..tapi excited nyer pasal semangat aje haha

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

haha..tu virus dalam uma tu kowt berterbangan hoho

ieQa sWetLuv said...

rafiqa ~

makaceyh cik rafiqa..hehe

ieQa sWetLuv said...

nawal ~

hahaha kamoo nawal sempat lagi ya hhihi

ieQa sWetLuv said...

sue ~

sue jao..kalo dekat da ajak da hehe

ieQa sWetLuv said...

HEMY ~

dewasa= rm19.90.. kanak2= rm12.90.. memang best x rugi pown gi huhu

ieQa sWetLuv said...

chugie ~

tau x pe.. nak balik awal rs rugi lak selagi x tutup selagi tu la main puas2 huhu

ieQa sWetLuv said...

zella ~

lor zella pown x sehat gak ke?? x pe kite jom mkn ubat k huhu

yeker??hurmm ika pown musykil gak bile zella ckp gtu.. papepun macey ya =)

farhana said...

best ya tempat 2...
ni yg xsbr nk g..haha

get well soon ieqa :)

Moon BlooDy Spell said...

jge ksihatan..
\hhehehhe/
water park kat kuantan tu ye..
tak penah pergi teringin mahu pergi...
salam perkenalan

SuRayA^i. said...

my friends pun rmi da batuk seseme demm sume tu..xmo kene T__T

bubu253 said...

hmm cuace pns nie kne byk mnum air masak bg kurgkn pnas bdn...

p/s:dpt mnum air kelapa tyme panas2 nie mst bes...hehehe

Kaseh Esmiralda said...

fuiyo~ bestnye bercuti... Cik Kaseh pergi mandi air terjun je cuti CNY hr tuh...

Ashraf Yusof said...

hantu dlm entry ni nampak x menyeramkan, comel ada la. hehe

K I R I M A R U~ said...

saye pon demam jgk.. adoyai...
peringatan untuk manusia...

sayaBerd said...

muke ko mmg cm hantu. dan lbih hntu dr hantu sbenar.
wakaka :P

Aku said...

Aku susah nak demam.
Tapi kalau demam, kompom mc 2-3 ari terbaring.

shasha bee said...

dear, best x bukit gambang waterpark? sya blom pernah smpy lagi.. tapi best lah mandi2 time panas nihh.. kn? C:

fiza Mastar said...

fiza okey jek kot masa first time berjauhan dgn family..hee~jiwa kental nie..ahaha :P

Syafiq Kadiran said...

rase cam nk jumpe je hantu tu...hihihi

ieQa sWetLuv said...

farhana ~

maceyh farhana.. ngee~

ieQa sWetLuv said...

Moon BlooDy Spell~

thanks hehe.. nanti gi la sane memang best tau huhu

ieQa sWetLuv said...

SuRayA^i. ~

baik jangan kene.. memang x best hoho

ieQa sWetLuv said...

bubu253 ~

wahh air kelapa.. kepingin lak rasenye hehe

ieQa sWetLuv said...

Kaseh Esmiralda ~

air terjun pown best cik kaseh..huhu

ieQa sWetLuv said...

Ashraf Yusof ~

haha..comel ke?? ke'pink2'an suda hihi

ieQa sWetLuv said...

K I R I M A R U~

senasiblah kite ek.. semoga kite same2 cepat baik hihi

ieQa sWetLuv said...

sayaBerd ~

wahh sampai ati ko isk isk isk =(

ieQa sWetLuv said...

Aku ~

aku macam ko gak.. tp dah lebih 3 hari aku terbongkang ni wawawa

ieQa sWetLuv said...

shasha bee ~

sangat best shasha.. sebab tu la ika jadi gini da..meyh la gi sana nty k huhu

ieQa sWetLuv said...

fiza Mastar~

wahh bagusnye kamu.. ika pown kenatl gak ni hak3

ieQa sWetLuv said...

Syafiq Kadiran ~

haha.. bole2 ja set time la ngeh3

nurain rodze said...

perghhh ! bestnya !