Tabung Masa Depan

Wednesday, March 31, 2010

seBeLUM dan seLEpaS siNgLe..

hye guys.. giler arh aku.. dah berapa abad tak meng-update blog.. actually deep in my heart.. really mish my baby bloggy ni tau wawawa.. tapi apa kan daya.. jodoh aku nak ber-dating dengan blog aku ini macam chipsmore.. almaklumla.. aku kan busy woman.. uishh.. hati-hati nak sebut tu i bukan busy body ok.. hoho


Apa yang best dengan topik yang aku nak bebel now ni??!! haaa... saje jerk nak share-share dengan u all ni yela.. now ini aku kira ramai juga la kaum kerabat sahabat handai aku yang dilanda broken heart gitu gara-gara putus cinta.. Haishh macam-macam kes aku dengar.. ada satu kes itu terpaksa clash coz ibu tak merestui hubungan cinta, ada lagi itu awek dirampas orang.. ada gak yang mulanya dianggap special la.. konon-konon yang si mamat ini fikir  dah dapat tackle hati girl ni.. yang girl ini lak boleh dok layan laki ini sampai dia dah tangkap jiwang.. last-last mak cik sekoq ni baru la nak habaq kat mamat ni yang dia dah ada balak.. ape lagi frust tertonggeng la mamat ini.. ish ish ish....


Ala rilek r bro.. sis.. whateva la sape-sape yang terasa dirinya alone, ditinggalkan atau be single balik.. small matter je tu.. juz take it as benefits for u guys.. banyak kebaikannya pas jadi single ni balik.. x percaya??? meyh aku bagitahu kat korang apa yang best nya bila dah jadi single mingle ni balik.. heehehe..


sebeLum siNgLe...

~  handSet ni tak berhenti-henti nak berbuNyi.. tak bunYi mesej yaNg daTang buNyi call yang berkuNjunG.. dalam inBox penuh dengan mesej dia je semata-mata.. sikit-sikit nak kena delete mesej inbox yang dah sarat ngan mesej, pic mesej, apa-apa mesej la.. dah itu dah ler setiap haRi nak bergayut.. semua tu bukan guna air liur semata-mata je tau.. semua tu guna kredit.. kadang-kadang itu time gRaf rindu aka menGGataL tengah tiNgGi.. bergayut 24 jam kalau boleh.. tengok-tengok check kredit 0 sen.. haha.. sehari punya bajet nak topap tu kadang-kadang boleh cecah RM 20-30... memang dasyat ish3...

seLepas siNgLe..

~  haNdset dah jaRang le nak bunYi-bunyi.. kalau berbunyi pon bila ada kes yang penting-penting je.. dah tak dela ayat-ayat jiwang nak muncul kat screen.. cess time ni la mule nak rindu zaman KEGEMILANGAN dulu kan.. tapi rilek arhh.. yang baiknya duit boleh save tu.. korang lak tak payah nak pening-pening nak korek tabung ke ape ke semata-mata nak topap punya pasal.. paStu daLam haNdset dah ada vaRiasi sikiT.. tak de la semua mesej dia semata...  ada time tu handset main campak-campak bawah katil je.. yeLa dah tak de sape nak yang nak bagi meSej lagi kaN hak hak hak



sebeLum siNgLe...

~ kalau nak pergi mana-mana semua kena inform kat dia.. nak keluar ke, nak berjalan ke.. dengan siapa, berapa jam.. entah macam-macam semua nak kena inform.. nak pergi JaMBaN pun nak kena report.. kalau tak nanti ditanya kenapa tak jawab call or lambat balas mesej, kan payah nak terangkan lagi apa lagi tah.. lepas itu nak keluar pun nak kena jaga-jaga, mana boleh keluar main slunber je.. karang kalau keluar dengan kawan-kawan, ada pula geng berlainan jantina.. pastu kantoi dengan si dia, dah pulak kes cemburu pun ada.. nak berkawan kat facebook ke kat mana-mana la semua nak kena jaga demi si dia tersayang.. punyalah baik demi nak menjaga kemaslahatan hubungan.. cewaahhh~

seLepas siNgLe..

~ nak buat apa-apapun bebas.. tak payah nak pening-pening fikir ke, risau ke si dia marah atau apa-apa.. tak perlu nak report segala aktiviti kat sesiapa, sendiri punya hal urus sendiri la kan.. boleh je nak berkawan dengan sesiapa sahaja secara BEBAS.. tak ada lagi nak dengar ada orang nak cemburu ke, marah-marah ke, apa-apa ke.. tak perlu nak fikir hati siapa-siapa.. janji diri sendiri happy sudah.. huhu



dah le cukup la tu aku bebel karang tak larat pula korang nak baca.. jadi apa-apa pun hidup mesti kena sempoi la beb.. insyaAllah kalau ada jodoh tak akan ke mana.. dekatkan diri pada Tuhan.. mohon banyak-banyak mudah-mudahan dipertemukan jodoh yang baik-baik.. tak guna jugak kalau bercinta sakan bagai nak rak tapi akhirnya harapkan panas sampai ke petang rupa-rupanya hujan di tengahari, harapkan pagar, pagar makan padi.. BuaNg maSa, buAng duiT, buaNG aiR mata je.. buhsan je kan hak hak hak..kepada yang dah jumpa tu.. sayanGiLah dia dan huBungan anDa sebaikNya ok.. naK kawin jaNgan lupa jeMput aku tau hohoho~


katakan like jika best ya!

14 comments:

ema.razali said...

sayanGiLah dia dan huBungan anDa sebaikNya ok --> okayy sys :)

nanti ema kawen , ema jemput . bhahaha :DD *SPM pon tak lepas lagi --,

# nAz=Fa # said...

kuangg2~ plg ske SKANDAL or lebih manis lg TTM, teman tapi mesra... walawyyy~ plg syok r, ngn sume laki nk jiwang... wuahh~ bt now pk nk kawen r, t kang pyh lak... jodoh x melekat, mle jmpe bomoh, cbok mndi bunge... lalala~

Athirah Ibrahim said...

makanya, kawan kawan cukup. kan kan kan? hiks. ;D

aisha wUtevA!! said...

hahahaha....
betol tuh..
org tgh bercinta cam tuh la..

kredit abes tak tahan tuh.. hasih...

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

haa.. jangan notty2 sangat nak kawen tau belajo betui3 dapatkan result gempak.. da abes study br pk kawen k! huhu

ieQa sWetLuv said...

# nAz=Fa # ~

haha.. kawen itu mestila sape la yg x mo kawen.. tapi org kate biarla cinta tu sampai when when kan.. x de la jd pembaziran nty hik3.. kalo da smpi jumpe bomoh tu parah gak nty haha

ieQa sWetLuv said...

Athirah Ibrahim~

kawan-kawan dulu.. kalo line da clear, feedback pon ok.. dia pon sama2 sehati cam kita.. why not if u go on kan huhu

ieQa sWetLuv said...

aisha wUtevA!! ~

haha.. ala kes da pernah kene muke sendiri tu yg leyh tulis sekali tu.. pokai2 hak3 ;p

full of love,keyna said...

senang cite takyah cple,hehe

embun d tengah malam said...

so skrg mana yg best?single ker couple...soalan agak teragak

~`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ al!ce ~`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

hmm..
single or couple
dua2 lebih kurang jep
its up to us
how to deal with it
(tgok..kata2 pujangga dah kuar..:DD)

ieQa sWetLuv said...

full of love,keyna ~

hehe.. rase2 bule ke gtu??hik3

ieQa sWetLuv said...

embun d tengah malam ~

kawen kot yang best..kui3 ;p

ieQa sWetLuv said...

~`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ al!ce ~`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ~

haha bagus2 leyh la menuntut ngan cik alice pasni ya huhu