Tabung Masa Depan

Friday, May 14, 2010

3 sakit tak tenteram selagi tak lepas

sakit itu.. semua orang ada sakit.. cuma tahan tak tahan itu masing-masing nak kena hadap la.. tapi aku sure..tiga sakit ini selagi korang tak settle.. selagi itu la memang merana jiwa raga.. buat apa mende tak kan nya tenteram.. APA??? TAK PERCAYA?? ooo tak percaya ea.. jom check it out~~




Sakit gigi

perghh penangan sakit gigi memang dasyat.. sakit dia sampai ke kepala kot.. aku hari itu nak tumbuh gigi adik  punya pasal.. sok sek sok sek tahan sakit.. ada manusia sampai demam demam gara-gara hebatnya BISA tumbuh gigi adik... orang kata kalo gigi bongsu da tumbuh.. maksudnya dah tak boleh nak upgrade tinggi lagi.. okeyh that's mean aku dah setakat sini fine~~


bila sakit gigi rasa macam ada renovation dalam ni hoho




Sakit peRut


mana jamban mana jamban aku nak gedebushhhh~~  letakla ayam golek ke.. chicken chop ke.. air bandung cincau ke...cendol pulut ke... [amboi sodapnyer~] selagi tak beres kan masalah dalaman tu.. semua letak tepi...takkan laku.. yela perut nye maintainence dah tersekat.. overload.. huahua.. wahh merana kot.. tak tenteram nak wat keje ape.. lagi seksa kalau kena tunggu turn... nasiblah badan tenteram tak tenteram sabow jela...




sakit Hati


penyakit sejak zaman berzaman.. diwarisi turun temurun.. kalau dah sakit hati buat apa pun tak menjadi.. selagi tak bagi some refreshment.. memang boleh makn diri.. itu yang jadi kes buatan sana entah apa-apa yang sesat lagi menyesatkan itu.. jadi apa susah sakit hati itu kita neutralkan dengan ubat penenang + air COOL = rileks... then buat derk automatik dia akan jadi lega.. kalau berjaya bertahan bagusla.. kalau tak berjaya.. pandai-pandaila handle okeyh.. tak dapat den nak nolongnya ngeh ngeh ngeh...kalau ikut ajaran sesat aku dapat bagi sebiji pun kira dah puas hati la tu haha...




so.. tak tenteram kan sekagi mengadap tiga benda ni kan???~ hoho

**ok aku admit tak tahan rasanya tanganku nak mengupdate entry  ;p




katakan like jika best ya!

14 comments:

Legasi Piston Pecah said...

sakit gigi dengan sakit perut mungkin...

sakit hati tu susah sikit nak cari pengubatnya.

ieQa sWetLuv said...

Legasi Piston Pecah ~

tuh la pasai.. bile da sakit hati.. mcm2 bleyh jd ish3

zella y said...

kalau sakit perut mmg xle nak tahan hehehhe

Mario said...

haha,,,tak update pun boleh sakit tangan ke weh

ieQa sWetLuv said...

zella y ~

tahu x pe wat pemende pun x bahagia huahua

ieQa sWetLuv said...

Mario ~

sakit tgn wat pe la tu ish3 ;p

cik idaY said...

sakit perUt kna ubaT masa Tu jgak..He3
kalAu tak melimpah-limpaH..haha

ASaDa RyutaRo said...

hohoho..

sakit gigi ni mmg parah. silap haribulan boleh naik hangin. hahaha..

sakit perut ni tak best bila datang time jalan2 ngan member. haduih.. terus ilang mood nk enjoy. hahaha..

hurmm.. sakit ati ni ubatnya kena terus terang. jangan sampai sakit jiwa sudeyh.. hee =)

Anak Perak said...

lain sume ade ubat.skt ati jer x jumpa lg ubatnya

ieQa sWetLuv said...

cik idaY~

haha tahu tak pe..kalo dah melimpah memang tak dpt diselamatkan ekekeke

ieQa sWetLuv said...

ASaDa RyutaRo ~

haha setuju2.. dah masuk level sakit jiwa.. memang tu tanjung rmabutanla jadi pujaan hati muahaha

ieQa sWetLuv said...

Anak Perak ~

sakit hati?? makan ubat sabar jela..kih3 ;p

ema.razali said...

tak suka bila sakit perut menyerang . hehe :)

sophie said...

Sakit hati susah woo nak ubat..=)