Tabung Masa Depan

Saturday, May 15, 2010

dilema iBu muda.. dah Ready ke aku nak kaHwin?? (paRt 1)

sebut pasal kahwin.. semua excited.. teruja.... wahhh.. cuba bayangkan.. bila kahwin nanti.. dengan si dia yang tercinta.. dalam majlis yang grand.. fuiyoo.. memang memorable betul.. tapi.. tapi.. seindah itu kah perkahwinan yang diimpi sampai ke akir hayat nanti???



Aku ada seorang sepupu yang paling close dalam family.. nama glamor dia ann.. nama kampung dia aniah.. aku suke panggil dia niah.. walaweyhh.. dia punya otak memang agak sangkut sikit.. suka giler buat benda gila.. kuat loya buruk.. even dia tua setahun dari aku.. tapi kadang-kadang aku pula yang kena kontrol dia macam adik aku.. haiyoo...

tapi walaupun otak dia ada skru yang longgar-longgar sikit.. otak gila-gila dia la yang wat aku ngan dia kamceng.. cuma benda yang aku agak terkesima.. how come dia boleh kahwin awal.. tup tup masa aku study form 5 dulu.. dia col aku.. dah nak kahwin.. dengan lelaki yang sebaya dengan dia.. waktu itu aku punya terkejut beROCK.. perghh sampai tergolek jatuh kerusi.. dia ingat kahwin tu macam main mak mak ke??? itu aku ok lagi la.. yang tak boleh blah..laki dia.. tinggi.. dah tu laku dia handsome pula..  muka ala-ala pakistan...aiseyman.. memang TERCABAR pun ada time tu!! hoho..

dia kahwin dalam usia 18 tahun... eh 19 tahun kot.. alamak lupe la pula.. tak kisahlah yang penting aku jadi pengapit dia.. malu nak mampos aku.. malam kahwin pun dia boleh bantai karaok dengan sepupu-sepupu aku yang lain.. time nak bersanding pun dia boleh bikin aku malu.. orang selalu kahwin time makan beradab.. makan buat syarat jela.. ini tidak.. sampai 3-4 kali tambah.. gila sungguh.. rasa macam aku yang kahwin lak time tu.. tak selera nak makan melayan makcik tua ni... memang kalau ingat balik..lawak lawak..

tapi itulah.. aku dah kata dah kat niah.. dah pesan banyak kali... kau sebelum kahwin fikir masak-masak.. jangan terburu-buru.. jangan ikutkan hati cintun kau je.. ingat kahwin macam makan gula-gula?? kunyah kacang botak tu ke?? haa lebih kurang gitu la ayat aku dok bebel kat dia.. tapi minah ini.. kalau dah kemaruk angau cakap apa pun tak lekat dah.. memang masin mulut aku... sangkakan panas sampai ke petang.. ribut petir pula di tengahari... macam-macam jadi lepas dia kahwin..

bersambung....




katakan like jika best ya!

12 comments:

ema.razali said...

huyoo awal gila sepupu sys kawen . hehhe :)

touyakaruma said...

owrrr Ieqa .. jom kahwin !

Roxy zai said...

wuuuu..blum ready lg nak kawen=p

joegrimjow said...

nak kawen awal
to..
xnak jadi ayah lagi
;)

cik idaY said...

kawan iday siap dah ada anak..
cepat betol dioranG kawen..

knapa cter ni ada sambung??
aduh..tertanya2 ni..huhu

ieQa sWetLuv said...

ema.razali ~

tahu x pe..nak wat cmne dah miang2 tebu la katekan..hehe

ieQa sWetLuv said...

touyakaruma ~

suke beno wat ayat geli2 org tua ni tau..ish3 ;p

ieQa sWetLuv said...

Roxy zai ~

samelah kite..hehe

ieQa sWetLuv said...

joegrimjow ~

yeker?? kalo dah kawin awal.. awl juga lah jadi ayah nty..ekeke

ieQa sWetLuv said...

cik idaY~

haha..ade smbungan..br tmbah saspen..hehe

SuRayA^i. said...

so skang ur cousin tu still married lg x?

sophie said...

awalnye kawen.. kawan2 sophie pun ramai dah kawin..cam x caye je