Tabung Masa Depan

Monday, October 25, 2010

Duplicate Story - Muka Komersial Sangat kot!


Kata orang, dalam dunia ini kita akan jumpa 7 orang yang punya muka atau iras yang sama dengan kita. Kalau nak cari kat seluruh dunia, mungkin agak payah. Tetapi, pernah tak korang sendiri jumpa orang yang punya muka sebijik sebotol macam korang??


Aku ini dah naik penat, capek dan berbagai lagi bila orang dok kata muka sama dengan itu dengan ini. Serius sangat pelik sebab kadang-kdang aku sendiri pun tertanya apa la yang sama sangat ngan muka aku ini. Komersial sangat ke?? Rasanya dalam entry ini dulu pun aku pernah cerita ada orang kata muka sama ngan emo pic ini sehinggakan ada beberapa blogger yang juga ada yang terpedaya huahuahua (siapalah agaknya ya kih3 ). Alamak kan dah tiba-tiba rasa oOohhh glamor jugak kiranya aku ni ek huahua..


Yang tak leyh blah, ada jugak kata muka aku ini ada ala-ala selebriti you know! What???!! wakakakkaka gelak guling sampai nanges-nanges aku dibuatnya. Pernah satu peristiwa luk, time aku tengah jenjalan kat shopping complex mana ntah, tiba-tiba ada orang tegur aku, " Salam, kak.. kak pernah masuk TV kan??" Erkk tersedak aku dibuatnya, aku pun jawab le, " Dik salah orang ini, akak ni orang biasa-biasa je, tak pernah masuk TV mana-mana pun, " agagagagga rasa bersalah lak tengok muke budak tu habis nak buat macam mana dah aku memang tak pernah pun aiyaaa~ Probability nak masuk majalah sekolah dulu pun payah, apatah lagi TV hahahaha lawak sungguh~


NI lagi sekor member aku ini saja kasik aku kembang bon**t bila kabo kata muka aku ada iras-iras  macam....


Intan Ladyana???


What?? Zhang Zi Yi???


Wakakakakakkakaka adoii sakit perut aku gelak weyhh!! Jauh beza sungguh, bagai langit dengan bumi, tak sama langsung la!!!



Ohh sayang sayangku semua.. belajar kat maktab ini je dah dua orang punya muka sepesen dengan aku, kata macam muka akak blogger ini atau sebagainya, walaupun ada orang kata muka aku sepupu sepapat sehandai se apa-apa lagi yang seumpamanya. Mungkin ada samanya tapi tidak serupa ya puan-puan, tuan-tuan. Yola, aku sendiri pun sedar punya banyak kekurangan apatah lagi rupa tak ada, muka penuh jerawat ke, gigi lari dari track ke, bibir besow mengalahkan angelina joloe ke, kulit hitam macam bangla ke, tapi aku tetap tak kisah! Sebab aku bangga jadi diri sendiri, syukur Tuhan dah bagi aku cukup sifat gini, dan yang paling penting aku puas kerana still jadi diri aku sendiri, punya cara aku, dan prinsip aku. Yang tang tu aku yakin semuanya lain-lain kan!


Tapi memang mengong jah member aku kata muka aku sebijik ngan orang yang tengah main rugby ni kat facebook photo.. Ciskek betol ea korang ngata aku cam gitu siott je ngata aku terang-terangan haishh!




katakan like jika best ya!

24 comments:

cik QasehThya said...

huhu
same le kite...
ad gak org kate mmbe dia muke sama lah
ad macam muke datin tuh la
haih..
doa2..
hehe :)

fndrocka said...

Setakat ni org just samakan aku dgn. Aaron Aziz je.puas dah aku menafikan.

Tomato Gurl's Life said...

org kata muka cik tom macam tomato..ahakz~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

ah'aa...btoi la muka ko mcm intan...sejibik...

black_mel said...

zhang zi yi..wow..cute tu..hehe..

EpoL ღMadd said...

Nak kena belek betul-betul ni. ^^"

Sylarius said...

Okay la tu, muka generik dengan artis. Kalau masuk AF sure senang dapat vote. hehe =p

Sophie Al-yahya said...

a ah..
macam zhang ziyi laaa..

ciK LyndaWawa igUana said...

tajuk dia!!hahahaha...dasyat...

Linglung said...

gua setuju..paling sama yg main ragbi tu..ahhaha

cik @!en said...

hahaha... sme ngn gmbr yg men rgbi tu kot.. hihihi... gurau jer.. jgn mrh..hee


erm. teringin gak nk cr muka same.. tp dh jumpe sorg.. my bestfrenz.. hee..

kalo g mane2 mesti org tye.. kembar ke?? kami senyum2 kambing jer la.. hahaha

Along Tapa said...

memang semua orang ada 7 yang seiras...tu normal..tapi kalo dah sampai lebih 7 tu...maknanya...

muka ko memang bersepah2 kat mana2 pun..haha...

orang yg ckp sama tu dia terpikat dgn ko kot~~~

Gorengbaek - Lagu Demo - wajahmu dan hatimu

Hangit habis dah - TV...oh TV

Fahrin Ahmad said...

bibik abng sy dulu kata sy mcm khair af. x logik betul.

AISHA SAAD said...

aku kalo kena samakan dgn some1, lepas tuh mst aku malu dah nak dekatt.
haha~

Yuni Aisyah said...

yuni pon ada org samakan dgn org nie la itu la..jd segan lak rasa..huhu..kalo cun suke la...tp malu lak nak iakan..kalo x cun nafikan pulak..hahaha...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ade ke orang ckp muka sumi macam zizie ezety?? xmasuk akal langsung..

suffer8zine said...

nasib baik muka den x sama ngn sape2 hehe

Panas! : http://goo.gl/TOwP

Asni Amni said...

haha...ieqa...best gak entry nih...tp ada jugak la iras2 muka intan n zan zi yi lam pic tu..haha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

muke l0lly macam adriana lima. KAH KAH KAH

*pitam

Zikri Husaini said...

perghh macam intan ladyana tuh... nakk sign..hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

muka aku sama macam orang di bumi

touya said...

itulah pasal , memati haritu ingat awek emo tu Qa'

darkbatman said...

hahaa..penat aie gelak.. sbr jela.. manusia ade byk muke supe.. cam aie ne haa..org ckp cam salman khan.. sape nk jwb 2?

rossoneri said...

hahah oklah tu kalau dikatakan sama dgn org yg cun..samalah kita, selalu dikatakan sama dgn muka org ni org itu...penah bertekak dgn cikgu skolah kita,dia ckp kita anak cikgu skolah mana ntah,kita ckp bukan..dia xcaya..adeiii