Tabung Masa Depan

Saturday, October 23, 2010

Cara-cara Untuk Membuang Anak, Sanggupnya mereka begitu!


Amaran keras kepada ibu yang sedang mengandung, pesakit jantung, kanak-kanak bawah umur dan orang yang lemah semangat. Dikhuatiri gambar-gambar berikut memberi kesan yang tak baik untuk ditonton.














Tahniah diucapkan kepada semua adik-adik guru pelatih PPISMP Pendidikan Seni Visual Sem 3 2010, IPG Kampus Dato' Razali Ismail, Kuala Terengganu kerana berjaya mempamerkan hasil kreatif mereka yang bertemakan sayangilah anak-anak kita. Sebenarnya pameran tersebut telah lama berlangsung iaitu pada 11-13 Oktober yang lepas. Walau bagaimanapun mesej yang hendak disampaikan dalam pameran ini adalah untuk memberi kesedaran kepada semua terutamanya golongan belia akan besarnya kesilapan dan dosa mereka membuang nyawa yang tidak bersalah dalam bermacam keadaan yang menyayat hati.

Mudah-mudahan mereka diberi petunjuk.


katakan like jika best ya!

27 comments:

fadhli said...

eeiii...yucks!!

soffea said...

wah. kagumnye budak PPISMP buat mcm tu. congrats.

nway, i pon PISMP gak. 1st batch. da psoting ;)

fatian athiea said...

sumpah.
xskit jntung.
bleh skit jntung.tkjut eden lihatnye

PutraRocker said...

astagha

Along Tapa said...

hurm...menarik...kat mana tu ek??nak lagi kesedaran p la melawat kat sekolah harapan kat Jasin tu...

Gorengbaek - Aku nak tengok benda lain gak wei...+Announcement

Hangit habis dah - Hidup balik!!

Affan Ruslan said...

wek. huhu. kesian janin tu, ni dah kira membunuh, patut dihukum bunuh

ahmad endo said...

memang terer

Adam said...

gambar yang first aku suka.. biar roh budak tu haunted mak ngan ayah dia sampai mati.

berani buat berani tanggung akibatnya...

AISHA SAAD said...

hmmm, pelik kan dirang nih.
ape tah pk masa buat all these thing.

hopefully kita tergolong dlm org2 berimann. aminn! huks~

d_tieah said...

Euwwwwwww..
Geli lah tgk pics tu semua..

Rowena Chasez said...

seram..
wena tgk sekilas pandang je..
tak berani tgk lama2..
takut xleh tido..

cik @!en said...

tahniah kepada para guru pelatih tu!! nampak real!!

moga dapat memberikan kesedaran buat semua.. insyaAllah...




p/s : rindu my hometown.. sob3 T_T

fndrocka said...

Fuhyo..im impress.

relevan said...

Huh..harap semua dapat kesedaran..

Pinky Pixie said...

ADEH. mcm real. moga2 dpt beri kesedaran pda mereka..

nas said...

ewww...mcm betul plak baby tuh..erk...geli dowh... kejam la mereka yang buat cam2..jangan lupe,lelaki juga kne bertanggungjawab..insaf2

Kyuubi said...

hish! x sgp nk tgk. keji2!

NICK IRFAN said...

semoga gambar2 ni dapat memberi keinsafan kpd yg suka buang bayi....

iqbalsyarie said...

scary~huhu tapi reality..huhu

Mari menjadi manusia

ARC™ said...

gamba last tu terbaek!

Yuni Aisyah said...

seramnya....nmpk real je..huhu

touya said...

yang last tu nampak seram sikit

Tomato Gurl's Life said...

kreatif!!tapi agak menyeramkan nak tgk real..

Syafrizal said...

Kempen yang bagus tapi lagi bagus kempen jauhi zina.

aman_arab said...

so creepy n creative..

Zikri Husaini said...

suatu usaha yang bagus untuk mengingatkan kepada generasi hari ini.. supaya beringat...

Kimmy Ai said...

waa.. gempak lah model dia.. mcm real je efek darah tu.. (O_o)