Tabung Masa Depan

Sunday, November 28, 2010

Lirik dan Lagu Kalau Berpacaran- Sohaimi Mior Hasan, Ana Rafali & Altimet : Best Layan!


Semua tentu dah pernah dengar lagu ini, memang betul-betul hebat penangannya!! Tak kira tua mahupun muda, lelaki atau perempuan pun boleh layan dengar lagu ini.Yang tak menahan, nenek aku pun boleh masyukk sekaki.. selain pandai posing, nenek aku pun teror siap boleh nyanyi "jangan pegang-pegang" gitu. Haha.. Time dalam kereta, bila sampai part lagu ini ja volume automatik kasi up. Punyelah layan..

Bagi aku, lagu ini memang terbaik, sesuai dengan semua peringkat usia, boleh layan dengan lirik yang berkesan and muziknya pun best. Boleh kasi 5 bintang la.. Suara Sohaimi Mior Hasan yang lemak berkrim ala-ala veteren tu memang best, suara Ana Rafali sweet i like, dan  part paling aku suka time Altimet masuk sebagai watak 'setan', memang betul-betul jahat itu setan...haha

Even sekadar lagu hakikatnya macam tu la, tapi rasa-rasa ada lekat tak?? tetttttt~~~. Moral value yang tertulis dalam liriknya memang bagus,  Tapi pandai-pandai je bape ekor budak-budak nakal ni sesukati slunber badak  jerk kasi tukaq " boleh pandang-pandang, kasi pegang-pegang, jangan renggang-renggang, hai bertambah sayang..." Itu bukan kasi OK lagi KO adelah aiayaak~~

Nak layan lirik dia, bolehla angpa sumer dok jeling-jeling sini naa (link).. Nak download, cocok sini (link).. Jom layan video kat bawah siap explain setiap lirik tu memang tak leyh blah haha.. Sengal~


katakan like jika best ya!

14 comments:

ema サニ said...

ooo..lagu upanya..hahah..pttla ramai org buat status pgg2..lol~

AISHA SAAD said...

memang best gilaaa!
aku dok ulang2 sampai part setan dah hafal lancar...
shokk plus ada moral value, tak macam lagu lain.... NOTHING!

Ullyana zaidy said...

heheh.suke lgu ni...
hihi

Afizz said...

huhuhu...rindu kat Teacher Ana time dia mengajar dulu...T^T ... suara dia memang sedap.. :)

Entri Terbaru
Trillian 5 - Social Network Client dan IM Dalam Satu

cik @!en said...

lagu penuh makna.. haha

♥e'in♥ said...

lagu nie mmg best

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Ngeh ngeh.



sukeeeeee sangat :P

tot tot kecik said...

salam..


hehe bru je lepas dgr lagu ni ngan adk td..
smbil berkaroke.. :p

darkbatman said...

bile dgr lagu ne teringat kt cikgu shida..hahaha

FarhanaFabulous said...

lagu ni penuh makne tersirat..credit to this song...

sebelas said...

i like this song :D

ahsfantasy24 said...

fuhh..! mmng layan abeh lagu nei.. bab setan tu mmg jahat abeh, adeui..

HonEyBuNNy said...

best la lagu neh....

ordinary89art said...

smart!!!