Tabung Masa Depan

Wednesday, December 29, 2010

Action Gila-gila.. MAGIC Sudu melekat atas Hidung Mesti Kena CUBA!!


KAlau sehari tak gelak sakan dengan budak-budak ini memang tak boleh dipercayai. Maklumlah masing-masing ada macam-macam perwatakan, yang kecik, yang kedengking, yang gemuk(best buat bantal peluk ni haha) yang blur-blur, semua ada. Siapa lagi tak lain tak bukan my sisters and brothers. Lagi-lagi lepas kemaruk tengok Clever Edisi Malaysia dan TVIQ sekarang ini, baik eksperimen dan magic, semua mau cuba.


Korang percaya tak yang sudu besi boleh lekat pada hidung?? TAK PERCAYA?? Haa meyh sini aku kasi demo. Dengan ini, Aku akan menampilkan seorang superhero kecik yang baru lepas sunat seminggu lepas (sekarang tengah proses nak baik) untuk menjadi MODEL untuk tunjukkan macam mana nak kasi lekat sudu besi atas hidung.





Mula-mula kenalah sediakan sudu besi.






Pastu, kasi sikit wap masam-masam baru lepas bangun tidur dari mulut korANg, hembuskan pada sudu tersebut.



Last sekali, cuba lekat pada hidung korang!! Haa, berjaya tak?? Memandangkan hidung adik aku sorang ni penyek sikit, memang payahla nak berjaya sikit-sikit jatuh je haha. Nampaknya nak tak nak aku gak yang tunjuk buktinya. Terima kasih kepada mak sebab kecik-kecik dulu suke sepit hidung aku gune penyepit baju bila nak kejut bangun pagi, mancung la sikit hidung aii ni huahuahua






Wahh, tahniah la pada yang berjaya buat, bolehla try wat gune senduk besi lak ye hoho. Yang tak berjaya buat barangkali angle hidung korang tak cukup lagi kot, takpela len kali cuba lagi ya haha.. Actually ada prinsip sains di sebalik apa yang kitorang wat ni, belajar kan dulu tajuk 'Keseimbangan'?? Haa nanti carik sendiri la yerk.. Okeyh kalo kitorang ada eksperimen best lagi nanti aku kasi tunjuk, leyh ar korang cuba bajet2 tunjuk magic kat sapa-sapa nanti ngee~



Awas!! dah buat jangan lupa basuh sudu yang tercemar tu kang tak pasal-pasal mati kering orang lain bau masham tu ngeee...


katakan like jika best ya!

12 comments:

Lovely Bella said...

huhuhu hidung ku kemek!

Along Tapa said...

kalo hidung aku takyah bubuh wap tu pun takpe..dah macam hanger dah mancungnya...lalala~

Gorengbaek - Cara-cara kentut dengan bergaya,,,

Hangit habis dah - Bukan cerita bola...cerita lain...aku emosi~

EpoLღKunang2 said...

Haha. apa ini? ^^

cik @!en said...

haha.. berjaya! tp pakai salotape.. heee

♥ ieRa ♥ said...

ade style tu..hehe

♥ ieRa ♥ said...

jom lawat blog lensadanfoto

izzat said...

Nak try jugaklah..huhu..

touya said...

Erkk ! Jatuh saham kalau macam nie ... emmm so boleh tak kalau kurangkan sikit wang hantaran ?

maCy said...

hik3 comel. boleh buat time sc fair. hoho

NICK IRFAN said...

klu hidung mancung snang la buat.. contohnye zizan raja lawak tu... hahahahhahaa

fara said...

sapela yg bertuah mkn gune sudu tu pasni. huhu ;P

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. boleh la buat magic kat dak2 tadika nanti. mesti diorang kagum giler.. =))