Tabung Masa Depan

Saturday, December 11, 2010

BlogLarian : Cara Mudah untuk blogwalking!


Semalam ketika meronda-ronda di blog rakan-rakan, beberapa kali aku terbaca entry mengenai cara mudah blogwalking dengan menggunakan BlogLarian  sebagai salah satu medium untuk mempromosikan blog dan menarik trafik.

Agak menarik juga join segmen ni. Tapi sebelum itu, ada beberapa syarat yang perlu dilakukan, sila ke page Padelblog untuk roger-roger apa yang patut dan ada beberapa syarat yang perlu diikut.:


*************************




1)  Letak banner ni dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com/

2)  Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

3)  Follow  Bloglarian

4)  Tag 3 orang atau lebih rakan

5)  sila beritahu rakan yang anda Tag memalui comment

6)  Tinggalkan link post anda di comment entry ini...

7)  peserta akan di listkan ke dalam BlogLarian mengikut turutan..

8)  tiada tarikh tutup buat masa ini




*********************

Saya suka berblogwalking kerana dengannya dapat berkenalan dan berkongsi info, pendapat dan pengalaman dengan rakan-rakan lain, membantu mempromosikan blog serta menaikkan trafik, secara tidak langsung dapat berblogging dengan lebih bersemangat cewahh!


Beberapa rakan yang ditag ...



katakan like jika best ya!

13 comments:

ZACK ENTRY said...

selamat berblogwalking..=)

fara said...

rase nk join jugak! ;P

HonEyBuNNy said...

BL terbaik....

soffea said...

macam best.. nak join lari2 juga.. hehe.

ordinary89art said...

up traffic!

lawati - sedih dan pilu

ɐɥs+ɐɟ said...

salam mesra...

tuan blog:ɐɥs+ɐɟ
url:http://comelpunye.blogspot.com/
reffered: jumpe kat ipgm blogger/fb

ɐɥs+ɐɟ said...

oh ya...
saya ada join contest blog pilihan malaysia bagi tahun 2010.. harap dengan kesudian pihak tuan blog dan blogger yang lain utk undi blog saya ye...

saya sertakan linknye:
http://bpm-undi.blogspot.com/

Kemudian, cari kumpulan ke3, no 100.. dan undi ya..
tarikh tutup untuk undi: 17/12/2010

TERIMA KASIH ;)

Ieqa Swetluv said...

ZACK ENTRY ~

thanks zack =)

Ieqa Swetluv said...

fara~

jom join ramai2 huhu

Ieqa Swetluv said...

HonEyBuNNy~

hehe baru try ni ngee

Ieqa Swetluv said...

soffea ~

haha jom kita lari2 huhu

Ieqa Swetluv said...

ordinary89art ~

maceyh2 ngee

Ieqa Swetluv said...

ɐɥs+ɐɟ~

ehehe.. thanks.. gudlyck k =)