Tabung Masa Depan

Tuesday, January 4, 2011

Hari Akhir Bercuti.. Esok Bermula Satu Ekspedisi Hidup Seorang Pelajar


Cuti memang seronok. Boleh buat sesuka hati sesedap rasa bila cuti. Tidur makan tidur makan tengok tv, tak payah nak pening-pening kepala pikir nak pergi kelas ke, homework, assignment, kelas dan sebagainya. Hidup begini memang sungguh bahagia.


Nampaknya esok dah kena balik Terengganu semula. Waduhh 3 tahun lagi nak habis belajar rasa macam lama sangat je. Rasa cam tak sabar-sabant je nak kerja, jeles tengok senior first bacth PISMP dah selamat habis study. Actually, study tu memang seronok sebenarnya, tapi bila environtment kita tak syok, sekaligus tak dapat merangsang mood yang bagus. Apa boleh buat kan..


Dengan berat hati terpaksa packing segala harta benda.. makan dengan sepuas-puasnya takut nanti kempunan kalau dah balik sana. Bayangkanlah, semalam aku balun bihun tomyam semangkuk, separuh pinggan laksa ayah aku, mi rebus mak aku lagi dengan sebiji burger special plus ais krim sekali makan, wahh memang balas dendam betul haha, awas jika tak kenal aku memang kuat makan wink wink. Siap adik aku cakap perut aku perut stokin sebab boleh sumbat macam-macam.


Dahler nak mengemas dululah. Punyalah tarak mud segala harta benda aku pun dah lupa da letak kat mana. Sebagai cuci-cuci mata, jom tengok apa yang aku dah buat sepanjang cuti ini!


hang out wif my cousin, Aniah and anak-anak dia.. baru umur 22 dia dah ada 2 anak hebat kan!!



Time ini di jb, menyambut kedatangan orang baru, anak paksu aku. Yang specel nya aku yang bagi nama dia suke bangat!! Her name is Nur Khaliesah(Cahaya keikhlasan). Wahh ini baru anak orang aku dah semangat gila  nak bagi nama kat dia siap search kat tenet lagi. Kalo lah anak sendiri entah macam mana la agaknya ya haha.





Waktu bershopping  sakan kat Batu Pahat @ BP Mall. Masa sibuk-sibuk nak Christmas and Year End Sale.. Wahh semangat betul aku membeli belah waktu ini, haa tengok skang da kontang poket ni mana lagi nak korek weyhh nasib baik ade account PA-MA selamat sudah ekekeke..





Memori terakhir di Pantai Air Papan, Mersing. Yela pasni dah payah nak datang coz adik aku dah selamat menamatkan SPM dia dengan jayanya cewahh. Kalau setakat nak mai jalan-jalan Mersing may be payah dah kot, perjalanan nak ke sana jauh sangat tak larat dok dalam keter huhu.



Ingat lagi tak cerita pasal kitorang gi kebun ayah aku. INi pun aku kira kenangan and pengalaman yang memang mahal lah. Tak pernah-pernah aku perah susu lembu, sekarang ni boleh dikatakan agak menguasailah kot hak hak.



Me and my dear sis era, with my parents. Kitorang gi KFC baru tempat adik aku, angah kerja. Maklumlah waktu ini famous betul  Zinger Crunch burger tu.. menu baru lah katakan.. Sekali cuba pasti nak lagi!!



Lastly, hantar adik aku balik hostel dia, kat Sekolah Kebangsaan Seri Kenangan, Segamat.


Memang cuti ini aku habiskan just with my family. Nak jumpa kawan-kawan pun takde can, masing-masing dah kerja study jauh-jauh payah nak jumpa. InsyaAllah esok malam sampai ke Terengganu. Mudah-mudahan selamat sampai sana..


katakan like jika best ya!

19 comments:

Along Tapa said...

cuti kalo banyak aktiviti mmg best..cuba ko bayangkan cuti kena memeruk duk rumah jek..mau tak mati kutu ko..huhu

Gorengbaek - Tips nak tau brader tu dah berpunya ke belum

Hangit habis dah - Cik Miamans kata aku frust peringkat tinggi..otak ko!!

mie said...

uihh!!
sekolah kebangsaan pun ada asrama ye...
heheee

ARC™ said...

slamat belajar balik :)

saya_arief said...

assignment itu indah.
:D

Black_roses92 said...

hehehe..ku ingatkn kenapa la last day. rupanya nak smbung blaja blek.. hehehe..xpe2. kita un sme gak.. ;D

EpoLღKunang2 said...

Part pegang anak tu,
dah macam mak orang dah.
Bila nak masuk minang Epol agak-agak?
ahak ^^

black_mel said...

3 tahun x lama..pejam celik pejam celik dah 3 tahun...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

detik2 cuti terakhir kn? haha... enjoy dan puaskan diri sebelum bz sbg seorg pelajar..
happy new yearr dear!

AISHA INANI said...

aku pon dah start........
perahsaan??? pheeww....
memang tak best!

jom laa habiskan masa dengan cepattt...

maCy said...

dear, dtg la gath :(

NICK IRFAN said...

gudluck ye study! :)

♥e'in♥ said...

blaja rajin2 ye.. =)

Nabiel said...

dah abis cuti dh?
bestnye la dpt cuti lme2 kn?hehehe

d_tieah said...

Haha..
Bestkan cuti..
Apetah lg dpt g holiday mana2..
Syiok tak hengat mmg terangkat habesssss.. *dah mcm iklan celcom la pulak..

Yuni Aisyah said...

yeah!cuti mmg best..leh on9 24 jam..hhehe...

cousin iqa dah ada anak iqa lak bile lg.??hehe

~syuQ said...

hehe..syuQ punye zaman dah berakhir hakhak

cik @ien said...

qem salam sama angin terengganu.. sob3 T__T

nak balik!! huk3..

Lovely Bella said...

belajar baik2.. hehehe tak mo nakal2.. hehehe

anne said...

Salam,
Dah habis study, tp still tak dpt posting lagi...
Parah jugak cmni dik....
Study smart ok...