Tabung Masa Depan

Tuesday, January 18, 2011

Mencari kisah Cinta Ieqa Swetluv : Tanggal 18 JAN Happy Birthday to MR EX-BF


Tersedak aku bila tengok-tengok ada juga entah manusia mana la kan duk sibuk-sibuk nak cari kisah cinta aku. Hahaha, perlu ke tau?? OHH aku tak glamor jadi better jangan baca takut nanti ada yang muntah hijau *euwwww... Kisah cinta aku yang biasa-biasa saja, itupun cerita lama. Semuanya bermula.....


*************************************************



Satu miscol, yup, dari situ bermulalah perkenalan aku dengan DIA. Panjang ceritanya.. Tak pernah disangka aku boleh tangkap cintan dengan senior aku sendiri.


Kenapa aku suka dia?? Macam mana lah aku boleh mengalah dengan dia. Sedangkan sepanjang hidup aku, aku tak pernah ada perasaan istimewa pun pada kaum lelaki, biarpun hanya suka-suka, sebab aku rasa selalunya diorang tak matang, perangai cam budak-budak.. grrr... Tapi dia ada sesuatu yang ISTIMEWA.



OHhh.. Rasa JAHAT sangat!! Rupanya aku ni jadi penghalang. Bestfren aku admire gila kat mamat ni. Siyesly, aku tak pernah ada niat nak kacau line . Yela, mula-mula tu aku just layan dia as abang angkat je, maklumla jiwa remaja, kurang kasih sayang la katakan. Tapi betullah kata orang, abang angkat lah konon, lama-lama aku sendiri jugak yang terangkat. Cehh!!


Dah lentok gara-gara penangan 'first love', tetiba kawan aku ni serang time malam SPM, tak silap aku esoknya ada paper BIO (nasib baik result BIO aku ok fuhh). Serabut gila time tu, rasa bersalah, mesej dia, aku terus mintak clash. Tapi gara-gara ayat SENTAP dia ni...



Aku : Saya rasa, baik kita putus je. Awak berkawanlah dengan dia, dia dah lama suka kat awak, dan dia bestfriend saya. Anggap je kita tak pernah ada apa-apa.


Dia : Awak ingat saya ni apa? Kain buruk ke yang boleh pas pas kat orang suka-suka hati je. Siapa awak untuk tentukan hati saya dengan siapa. Hati saya pada awak. Saya suka kat awak!


Kenapalah hati aku ni lembik macam agar-agar bila dengan dia, grrrrr~~ Tapi sebagai seorang perempuan yang jujur lagi polos **cewahhh.. suka tak suka kena cakap gak, betullah orang kata hati perempuan ini ibarat kerak nasi, direndam dengan air lama-lama lembut gak.



Sanggup ketepikan kawan baik sendiri demi seorang lelaki. Kau memang BODOH!! Haa tengok sekarang ni, at last dia pi tinggalkan ko sekor-sekor kat sini, selamat dengan perempuan lain. Mula-mula hati ini macam kena siat-siat toreh toreh berdarah tak henti-henti. Kononla disebabkan AKU kau jadi serik nak dengan perempuan lagi , tup tup rupanya da ada perempuan lain. Cinta Jarak Jauh, patutlah banyak alasan. Hatiku terbakar, lelaki memang dasar PENIPU!!!


Ya, aku akui memang aku JELES giler la weyhhh, 4 tahun hati aku pada ko. Kau tahu tak besow gila tau angan aku, dahler aku payah nak percaya lelaki. Tapi KAU...Dalam sebulan je ko rilek-rilek da selamat ngan perempuan lain lak. Dulu aku dengan kau punyalah rahsia, underground je.. Tapi dengan dia, satu dunia kau kasi hebohkan supaya semua tau kau sedang BAHAGIA. Ciss~ kejam!!!


Lepas tu aku dok pikir-pikir balik, hurmm.. Lepak je sudah apa nak sedih, benda dah lepas, biarlah. Apa-apapun, nasib baik aku ni masih waras sebab leyh kontrol diri, tak macam beberapa orang manusia yang kecewa gara-gara putus cinta, terus menyimpang dari landasan agama, jadi lesbian, playgirl, bunuh diri and whatever. Aku takkan buat benda-benda bodoh hanya kerana seorang lelaki. Merugikan diri sendiri..Lagipun member aku tu da ok dengan aku, even dah tak close macam dulu.




To YOU.. Happy Birthday my MR. EX-BF yang ke-24.. Semoga kau bahagia. Sorry, tak ada istilah friendship lepas 'break up' antara kita dan aku tak mahu dan tak ingin tahu apa-apa tentang KAU. Memang aku TAK benci dan takkan mampu lupakan kau sebab kau pernah memberi peluang untuk aku rasa apa itu erti BAHAGIA. Tapi kerana KAU, kini aku takut merasa TERLUKA untuk kali yang kedua...



********************************************


Toink toink... So, korang percaya ke ni kisah cinta aku?? Hahaha.....



Hujung Tinta~

Cinta boleh buat manusia hilang arah ..



katakan like jika best ya!

30 comments:

Lovely Bella said...

waaaa... kalo bace cite cinta2 nih.. sll buat aku rs cam jiwa kaco jap,., hhuhuh..,

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ganas punya cerita yang.. mcm my story gak le tuu.. huhuu..

Incik Izuan n Cik Idora (Mr n Miss Uhibbuki) said...

udah.. usah sedih2...
akk mesti kuat!!
chaiyok3..

zella y said...

xpuas ati...xpuas ati..apesal lemah sgt??? tp bila awk ckp mcm ni, sy rs awk ni kuat la...

~CiK TiNieY~ said...

its ok....benar atau tidak cerita ni,itu adlh satu dugaan...;)

ieqa sht?rindu ieqa...;)

Zura said...

sedih cite eiqa nie sbb akak pun sama...uwaaaaaaaaaaaaaaaa..lah nie kena berhati2 untuk terima cinta..

d_tieah said...

Aku percaya ini kesah kau sebab ade aku kesah?
Haha.. *Gurau je ek..
Sedih derr..
So, skrg ko single la ek?
Samalah kite..
Tu je aku nak ckp, tp serius cte ko tak sedih cte aku..
Uwaaaa..
Tp lbh kurang sm lah sbb ade gak unsur2 penipuan dlm perhubungan..

ANATI SOKI said...

layan dowh cita kamu.. hehehe... :)takpe2.. dah takde jodoh kan. hehehe

anat fllow kamu :)

!eNa PnG said...

Fuhhhh.....



dasyat betui... memang agak tragi jugak.. tapi.. jangan risau.. pasti ada euatu yang baik di sebalik perpisahan nie...:)


Jom follow kat sini...
http://mamapink07.blogspot

cik @ien said...

kisah kita mcm sedikit sama la.. ngee~ tp sy just 2tahun jer bertahan.. ngeh3..

tp tu la. dgn kita bkn men nk sorok2.. skli dh dpt yg baru.. lain plak jadinye.. huhu..


susah nk percya lelaki skrg.. tapi tetap percaya. sampai satu masa. jodoh akn sampai jugak. kan? hehe

Sayer Best said...

weh..spe ni wehh..pesal akak x penah tau gosip2 hangat ni??
Senior smakj ke skolah rndah??
(hahaha.rse2 akak kenalkah itu orang??)

Nada berbaur bz body..hahaha

Ieqa Swetluv said...

Lovely Bella ~

haha bertenang bertenang

Ieqa Swetluv said...

☺[ai][sUmi]☺Chan~

yeker?? hehe ter-accident lak ngee

Ieqa Swetluv said...

Incik Izuan n Cik Idora (Mr n Miss Uhibbuki) ~

hehe

Ieqa Swetluv said...

zella y ~

wink wink ngee

Ieqa Swetluv said...

~CiK TiNieY~

macam itulah realiti kehidupan.. ika pun rindu akak gak =)

Ieqa Swetluv said...

Zura ~

betul betul betul

Ieqa Swetluv said...

d_tieah ~

mesti pengalaman ko lg dasyat gak! rilek je sudah haha

Ieqa Swetluv said...

ANATI SOKI~

tq

Ieqa Swetluv said...

!eNa PnG~

yup dear agree with u

Ieqa Swetluv said...

cik @ien~

sebab tu kena hati2 cari jodoh =)

Ieqa Swetluv said...

Sayer Best~

haha shhh rahsialah ngee

mijae said...

kawe dop cayo bab pompuan tu kerak nasik hahaha..

tapi kerak bumi..makin di gali makin berlumpur tubuh kito haha

HonEyBuNNy said...

be strong dear..;-)

aleen aiden said...

wush,dgn senior..same dgn kwn alin.hu3

ɐɥsɐɟ said...

tabahlah menghadapi dugaannye...

Ieqa Swetluv said...

mijae ~

haha cubalah gali dalam2 ye

Ieqa Swetluv said...

HonEyBuNNy~

thanks dear

Ieqa Swetluv said...

aleen aiden ~

hehehe

Ieqa Swetluv said...

ɐɥsɐɟ ~

insyaAllah