Tabung Masa Depan

Monday, March 7, 2011

Permohonan Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Ambilan Jun 2011


Pengumuman kepada semua!


Permohonan Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Ambilan Jun 2011 telah dibuka. Kepada adik-adik lepasan SPM, STPM, matrikulasi atau diploma yang berminat untuk menjadi seorang bakal guru, sila baca informasi di bawah dengan teliti!

( Permohonan dilihat berdasarkan sijil keputusan SPM sahaja)


Diambil dari Google


1) Permohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dengan melayari laman sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia di http://www.moe.gov.my mulai 7 Mac 2011. Segala maklumat permohonan boleh didapati melalui laman ini.

2) Permohonan ini boleh dibuat dengan menggunakan Nombor Pengenalan Individu (PIN) yang boleh dibeli di Bank Simpanan Nasional di seluruh negara dengan bayaran RM6.00.

3) Calon dibenarkan menggunakan SATU permohonan sahaja.

4) Calon boleh menggunakan nombor PIN yang sama untuk membuat pindaan butiran permohonan dan dihadkan hanya TIGA kali sahaja.

5) Maklumat yang tidak benar dan tidak lengkap boleh menyebabkan permohonan ditolak.

6) Permohonan boleh dibuat selewat-lewatnya sehingga 21 Mac 2011. ( nampaknya tak lama lagi keluar lah keputusan SPM ni jeng jeng jeng ;p)



Hujung Tinta:

Kepada adik-adik yang berminat, akak ucapkan BEST OF LUCK ya! Jangan mengalah! Nak tahu informasi lebih lanjut, boleh rujuk laman web di atas ataupun sila klik di sini (link)



Informasi ini diperoleh daripada Akhbar Mingguan Malaysia, 
06 Mac 2011
" Sharing is caring "



katakan like jika best ya!

5 comments:

Along Tapa said...

ko mengingatkan aku detik2 aku kena rejek takpat pegi maktab sebab dah terlebih umur dulu...adoiii~~

Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor 2

Hangit Habis dah - Aku nak hentam korang...korang nak kata apa??hehe...

Kerat Senget - Behind These Eyes

AISHA INANI said...

tenx iqa!
adik aku br habis spm.
dia tuh sebuk keje, kena remind seratus kali br igt.
at least from this, aku boleh teros cakap HANG APPLY LA NIH! hahaha.

tenx yaww!

MerLe said...

bgus3~ rmai duk tnya gne nk mohon msuk mktb..sy dh x ingat gne..rse cm dh lama je..hOho~ tq iqa..

amny.. said...

ugugu..jadi cikgu..=P

For Popularity said...

follow blog ni jgk...http://aziraismyname.blogspot.com/