Tabung Masa Depan

Monday, August 22, 2011

Pengalaman Mati Tengah Jalan



(22/08/2011)


PBS kali ini aku rasa tak sedap hati sangat. Malamnya, nak tidur bukan main payah. Sahur pun ala kadar. Dah tu aku sorang je pulak nak gi sekolah tu. Kalau tak sebelum ini ada je member nak buat pbs ni. Okla just positive thinking jela.. masuk sekolah nanti pun sorang jugak.



Pagi-pagi lagi dah buat hal, agak terlewat bangun. Apa lagi sepantas kilat aku bersiap-siap, nasib baik dah kemas barang semua semalam, kalau tak naye jer. Dengan langkah yang penuh yakin, aku salam emak, aku salam nenek. Mak pesan, hati-hati bawak kereta.


On the way ke sekolah, rasa macam jauh pulak sekolah tu. Aku still steady bawak kereta even jalan penuh liku-liku dan bengkang-bengkok, berbukit-bukit maklum jela nak masuk felda kan.Dah nak dekat nak sampai sekolah tu, haa sudah, ape pulak tuhhh! Elok je kat simpang time aku nak 'kona' nak masuk simpang ke sekolah,  MATI?? Haahhh mati ke dia..?? Aduhh aduhh aduuhhh...




Tengok kiri kanan depan belakang semua ada kereta tunggu turn nak masuk, dia ini boleh pulak boleh kiok kat tengah jalan betul-betul atas bukit. Argghh cari pasal lah. Jalan makin sesak, kereta motor makin banyak. Orang kat situ tengok je, pelik tengok aku leh slunber bertenggek kat tengah simpang. Dah la time mak bapak budak tengah sibuk hantar anak-anak gi sekolah kan, haah kau jam sudahhh. Sori pokcik, sori mokcik... aku tak sengaja!!! Sungguh aku tak terniat PUN!!!


Eh, eh.. lasai lak  pokcik sorang tu sengeh sengeh tengok muke aku berkerut-kerut. Cess pakcik ni sajela tu nak tunjuk gigi tak cukup mengate aku kan grrr...


Aku pulas, pulas, pulas lagi, pulas banyak kali the press minyak sekuat hati..... Haa kau baru kau bergegar balik.. Aiyaa enjin ni apa pasal la ko khianat kat aku pagi-pagi ini weyhh, depan sekolah pulak, dah lah hari first.. Buat segan je. Nasib la aku control cool, kalo  tak, bikin malu je belum masuk sekolah dan macam-macam hal.


Aduh kereta... esok ko janganlah mati tengah jalan lagi. AKU MALU KOT!!! huwaaa~


( Gambar tak der kaitan okeyh.. saje bikin saspen-der huhu ;p)



------> Harap sudi like Blog Ieqa Swetluv di FB ya.. thank you i lap u huhuhuhu ( LINK)



katakan like jika best ya!

7 comments:

ema サニ said...

cikgu dh pndai naik kete ye? haha..normal la tu mati tgh jln. hik3

A.I said...

PBS apa?
best la korang kan salu terexpose ng dunia mengajar yang betol fuhhh.

EpoLღKekunangpelangi said...

Hairan macam mana boleh lulus lesen ni.. ngeh3.. ;p

Pernah jugak jadi dulu naik motor rxz clutch. Baru nak tayang depan awek2 tapi mati bila masuk gear 1. ;p

Alan said...

kena tukar keta baru tu hehehe

arboqskii said...

baru wat PBS ek..lum praktikum lg kan...kalau da jadi cikgu plak...hehe....enjoy experience.... arboqskii.blogspot....

3gp MELAYU said...

ades.....seram plak aku tgk gambar kat atas ni....dh la sorang2....huhu

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahahaa.. sabo jelahh.. mesti dah byk pngalaman apa yg jadik lagi nihh..