Tabung Masa Depan

Saturday, January 22, 2011

Terbaik buat Cikgu-cikgu Blogger : Blog Kami Cikgu Blogger untuk anda semua


Salam sejahtera buat rakan-rakan semua..


Semalam, rakan aku Syafiq Shino ada 'paste' kan satu link kat wall FB aku, 'Kami Cikgu Blogger'. Wah agak teruja juga sebab blog ini bakal mengumpulkan semua guru-guru yang juga blogger dari seluruh institusi pendidikan sama ada IPG, IPTA/IPTS  juga yang sudah mengajar di sekolah-sekolah.




Apa yang menariknya, blog ini akan memuatkan pelbagai input yang boleh dikongsi khususnya dalam dunia pendidikan, sekaligus dapat menghubungkan serta mengeratkan sesama cikgu blogger. Selain itu, cikgu-cikgu blogger boleh berkongsi pendapat masing-masing serta mengetahui info-info semasa melalui blog ini.


Sebenarnya, dalam diam-diam aku juga telah mengikuti perkembangan semasa group 'Gathering Cikgu Blogger' di facebook. Bagus sungguh mereka ini, sebab selalu plan untuk buat gathering cikgu-cikgu blogger. Tahniah kepada Cik Mas dan rakan-rakan lain yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung bagi mengumpulkan dan menyatukan semua bakal-bakal cikgu ini. Sebenarnya memang sangat jeles lah sebab tak dapat nak join first gathering diorang hari itu. InsyaAllah ada peluang, next gathering mesti mahu join. Harap adalah space untuk aku selit-selit lak nanti ya kih kih!!


Oklah, jadi bagi cikgu-cikgu blogger semua, bolehlah datang melawat blog Kami Cikgu Blogger nanti. Sila letakkan link dan nama tempat korang belajar di entry ini. Boleh juga lepak-lepak santai di group Gathering Cikgu Blogger di facebook. Bolehlah nanti korang berkongsi idea, pendapat atau nak tanya apa-apa dengan diorang nanti. Tengok cikgu-cikgu blogger ini semuanya friendly. So apa lagi cikgu-cikgu semua, jom ramai-ramai kita meriahkan blog Kami Cikgu Blogger ya!



Hujung Tinta~

Ternampak dalam komen kat blog kawan tanya IPGM untuk apa. Kalau nak tau, IPGM stands for Institut Pendidikan Guru Malaysia yang sebelumnya dikenali sebagai maktab perguruan. 



katakan like jika best ya!

26 comments:

Legasi Piston Pecah said...

kalau ada yg cute,comel2 dah masih single dan available..nk juga berkenalan...hihi

KaLeD diDi said...

jom j0In~
http://lampoh09.blogspot.com/2011/01/aku-buat-jom-join-kontest.html

Along Tapa said...

hoh??takde ke blog group saya budak IT@saya budak bekas engineer??ngelat betul...

Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

echah mashuri said...

perghhh...jeles la dengan bakal guru nih.heee..echah nih dh lame nak jd cikgu.tp impian tgl impian je;(

erkk..ter emo. heeee

echah mashuri said...

perghhh...jeles la dengan bakal guru nih.heee..echah nih dh lame nak jd cikgu.tp impian tgl impian je;(

erkk..ter emo. heeee

echah mashuri said...

perghhh...jeles la dengan bakal guru nih.heee..echah nih dh lame nak jd cikgu.tp impian tgl impian je;(

erkk..ter emo. heeee

sekamar rindu said...

salam..

tahu blog ini..bila abg ben buat entri...syabas....

**terus folo ur blog...*****829

iniialahaku said...

cambest je yg cg2 ni

Deeyaudeen Sabri said...

nk jd cikgu jgk la bley? hehehe

nur choki choki said...

salam kenalan :)

Abhamz said...

salam, bagus la tu..

Wen said...

Waaa ada gak blog yg kumpul cikgu cikgu eh? hehehe bgusla.. i nak follow ni... btw thanks ya.... for da information.

aleen aiden said...

nak join legasi piston pecah berkenalan dgn cikgu2 lah.hi3 :P

HonEyBuNNy said...

wah blog cigu cikgi...ila xjadi cikgu..tp lau anak cikgu leh join x??hehehhe..lawak ja...

Ieqa Swetluv said...

Legasi Piston Pecah~

insyaAllah kalo ade lah hik2 ;p

Ieqa Swetluv said...

KaLeD diDi~

nanti ika tgk2 k

Ieqa Swetluv said...

Along Tapa ~

sila jangan jeles ok huhu

Ieqa Swetluv said...

echah mashuri ~

jadi cikgu ni umum. kat mana2pun kalau kita dapat sumbang bakti dan ilmu, kita juga digelar sebagai cikgu =)

Ieqa Swetluv said...

sekamar rindu ~

terima kasih ya =)

Ieqa Swetluv said...

iniialahaku~

memang best pun ngee

Ieqa Swetluv said...

Deeyaudeen Sabri ~

boleh je jum2 hihi

Ieqa Swetluv said...

nur choki choki ~

salam kenalan juga

Ieqa Swetluv said...

Abhamz ~

thanks

Ieqa Swetluv said...

aleen aiden ~

haha jom2

Ieqa Swetluv said...

HonEyBuNNy~

haha rasenya tak de masalah kot

♥..cik_mas..♥ said...

gathering kali ke 2 akan berlangsung.. sila cek invitation di facebook... :)

http://www.facebook.com/event.php?eid=139698716094152