Tabung Masa Depan

Tuesday, February 1, 2011

Gambar-gambar Kenangan menjadi kerani SPR di DUN TENANG


Salam sayang untuk semua..


Pada entry yang lepas, aku ada bercerita pada korang kan yang aku pun turut serta jadi kerani semakan pengundi SPR bagi  Pilihan raya di Dun Tenang. Jadi kali ini, tak nak cakap banyak-banyak, just nak kongsa-kongsi gambar kenangan aku sepanjang 2 hari terlibat di sana.


Sehari sebelum Hari Pilihanraya, Di Dewan Serbaguna Majlis Daerah Labis untuk proses taklimat.









Semasa Hari Mengundi, actually sangat teruja coz Tok Ai ( ADUN Tenang skang ) daftar/semak nama pengundi kat meja aku. Tapi ADE KE PATUT MUKA AKU MASUK TV SIPI-SIPI JE, CEHH!! Macam-macam ragam manusia aku dapat tengok kat sini. Letih gak la kerja start pagi-pagi sampai 5 petang da le hujan lebat sejuk giler menggigil grrr~










Selesai je kerja aku dalam jam 6 petang, tengok-tengok bandar Labis ni dah tenggelam dek air. Dasyat.. Habis semua kedai dan rumah2 tenggelam termasuklah kereta ayah aku yang nyaris-nyaris terkandas di bandar sebab 'battery weak'. Nasib baiklah sempat diselamatkan dan rumah aku pula tak dimasuki air. Cuma ada beberapa kawasan tu memang agak teruklah. Jalan on the way balik rumah pun dah tenggelam. Tapi setakat hari ini aku tengok hujan dah berhenti, cuaca pun da panas semula. Memang banjir kali ini jauh lebih teruk berbanding tahun 2006. Nak tengok lagi pic-pic banjir leyh klik sini ( link )




Jom tonton video kat atas ini!! Sengal jugak budak-budak ini leyh kayuh basikal lagi dalam air hehe..


katakan like jika best ya!

25 comments:

AISHA INANI said...

wahh berkhidmat untuk kerajaan kaww!

aku teringin rasa banjir.
banjir paling dalam aku penah rasa pon sampai buku lali...... grr!

Nabiel said...

ieka bila nk dicalonkn?
hehehe..nanti biel undi yea!=)

ADAMOYU said...

wow, mnt politik.. haha. pilihan raya dlm banjir.. menarikk... haha

d_tieah said...

Perghhh..
Banjir besar, tinggi woo air tu..
Eh2, ko jadi kerani tu ko tak undi ke?

fahrin ahmad said...

booooooo...

orang kerajaan upenyeh dia hahahaha...


sepak ika laju2 hahahaha lg

princess laila said...

waaa..rajin benaw kamuu..huhu :)

Grape Moon said...

wahh,banjir ohh .tak penah rasa kat tmpt banjir ni~huhuh XD

HonEyBuNNy said...

hehehhe budak itu...kayuh basikal dlm banjir...ish2

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

kem salam dkt perempuan berbaju biru ek.keh keh

Amoi MiyaSya said...

hopefully uitm segamat tak banjir !!

Ieqa Swetluv said...

AISHA INANI ~

berkhidmat dapat gaji x pe i x kesah huahua

Ieqa Swetluv said...

Nabiel ~

dicalonkan??? huahua x layak la keh3 ;p

Ieqa Swetluv said...

ADAMOYU~

x de la minat, tp kena amik tau gak negara kita kan hehe

Ieqa Swetluv said...

d_tieah~

x layak ngundi lagi r weyh.. nama x de dalam senarai hehe

Ieqa Swetluv said...

fahrin ahmad ~

cess kuang asam ya kamu.. kerja cari wet la haihhh

Ieqa Swetluv said...

princess laila ~

kena rajin kalo mau masyukk hoho

Ieqa Swetluv said...

Grape Moon ~

baik jangan rs x best tau

Ieqa Swetluv said...

HonEyBuNNy ~

budak2 tu suka ati dia je..

Ieqa Swetluv said...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin ~

kalo jumpe la hehe

Ieqa Swetluv said...

Amoi MiyaSya ~

maybe uitm x banjir, tp jalan ke sana penuh dengan liku2 dan cabaran la hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

pewwwwwwwww patriotikkkkkkkkkk ah :)

cik @ien said...

yea! dah boleh mengundi!! hehe

ARC™ said...

huehueheuheuheuhueheue okla tuuu dpt masok TIBI

Azza Firza said...

wooo, nak g berenang jugak boleh?

KELI OH KELI said...

bestnya dapat pengalaman begini..terima kasih ya kerana membantu proses demokrasi negara berjalan lancar.